Ispred bolnice u Slavonskom Brodu javila se reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac, koja je razgovarala s ravnateljicom Zavoda za hitnu medicinu Majom Grba Bujević.


Grba Bujević kazala je da su u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu 42 osobe.

Vezani članci Autobus u prometnoj nesreći Vozač autobusa zapalio društvene mreže: "Dragi moji prijatelji, sutra sam možda ja na ovakvim fotografijama..." Mjesto izlijetanja autobusa Dirljiva objava sina poginulog vozača: ''Bol i tuga su beskrajni... žao mi je što moj zagrljaj nije duže trajao''

"Od njih dvije osobe su na intenzivnoj njezi, a tijekom dana je operirano pet osoba. Jedna osoba je u Klinici za traumatologiju u Zagrebu", rekla je Grba Bujević dodavši kako su dvije osobe koje su na odjelu intenzivne njege životno ugrožene.

"14 osoba ima teže ozljede, ostalo nisu teške ozljede i za njih se sutra i prekosutra planira otpust iz bolnice“, rekla je Grba Bujević.

Kazala je da je 15 osoba iz autobusa u smještaju nedaleko od Slavonskog Broda.

"Svi o njima brinemo. Vlada RH je ponudila svu pomoć kosovskom veleposlaniku. Dogovara se i prijevoz nakon otpusta iz bolnice, ovisno o dolasku njihovih obitelji i tu trebamo biti oprezni", kazala je.

Objasnila je kako je psihološka pomoć za djecu iz autobusa je počela odmah po primitku u bolnicu, a tijekom dana su ju dobili i svi kojima je bila potrebna.

Zahvalila je i jednom građaninu Slavonskog Broda koji govori albanski jezik i koji se čitav dan stavio na raspolaganje.

O samoj intervenciji hitnih službi na autocesti ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu kazala je kako je ona "strahovito zahtjevna"

"U ovoj bolnici se već 10 godina provodi vježba za velike nesreće i katastrofe. Na teren je u roku 11 minuta izašlo osam timova Hitne medicinske pomoći. Bilo je tu i malo sreće jer je bila smjena timova koji rade od 7 sati. Na raspolaganje su se stavili i drugi, došla je Gradiška, Vrpolje“, rekla je Grba Bujević.

Dodala je još kako se sa svim putnicima postupa kao da su COVID pozitivni.

"Napravljeni su PCR testovi, čekamo rezultate. Nitko nema simptome, ali ipak želimo biti sigurni. Svi su iz istog autobusa pa su smješteni i na isti odjel", objasnila je.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr