Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maja Grba Bujević

Ravnateljica Hitne o stanju putnika iz autobusa strave: "Dvije osobe su životno ugrožene. U cijeloj intervenciji imali smo i malo sreće..."

Ispred bolnice u Slavonskom Brodu javila se reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac, koja je razgovarala s ravnateljicom Zavoda za hitnu medicinu Majom Grba Bujević.

Grba Bujević kazala je da su u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu 42 osobe.

Pročitajte i ovo Ilustracija PROMETNA NESREĆA Nedaleko Sinja automobil naletio na dijete, prevezeno je u bolnicu Stravični prizori s mjesta nesreće kod Slavonskog Broda Dio ozlijeđenih pušten ih bolnice Vozač autobusa smrti na ispitivanju se branio šutnjom, sutra odluka o istražnom zatvoru. Još se ne zna identitet dvoje poginulih

"Od njih dvije osobe su na intenzivnoj njezi, a tijekom dana je operirano pet osoba. Jedna osoba je u Klinici za traumatologiju u Zagrebu", rekla je Grba Bujević dodavši kako su dvije osobe koje su na odjelu intenzivne njege životno ugrožene.

"14 osoba ima teže ozljede, ostalo nisu teške ozljede i za njih se sutra i prekosutra planira otpust iz bolnice“, rekla je Grba Bujević.

Kazala je da je 15 osoba iz autobusa u smještaju nedaleko od Slavonskog Broda.

"Svi o njima brinemo. Vlada RH je ponudila svu pomoć kosovskom veleposlaniku. Dogovara se i prijevoz nakon otpusta iz bolnice, ovisno o dolasku njihovih obitelji i tu trebamo biti oprezni", kazala je.

Objasnila je kako je psihološka pomoć za djecu iz autobusa je počela odmah po primitku u bolnicu, a tijekom dana su ju dobili i svi kojima je bila potrebna.

Zahvalila je i jednom građaninu Slavonskog Broda koji govori albanski jezik i koji se čitav dan stavio na raspolaganje.

O samoj intervenciji hitnih službi na autocesti ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu kazala je kako je ona "strahovito zahtjevna"

"U ovoj bolnici se već 10 godina provodi vježba za velike nesreće i katastrofe. Na teren je u roku 11 minuta izašlo osam timova Hitne medicinske pomoći. Bilo je tu i malo sreće jer je bila smjena timova koji rade od 7 sati. Na raspolaganje su se stavili i drugi, došla je Gradiška, Vrpolje“, rekla je Grba Bujević.

Dodala je još kako se sa svim putnicima postupa kao da su COVID pozitivni.

"Napravljeni su PCR testovi, čekamo rezultate. Nitko nema simptome, ali ipak želimo biti sigurni. Svi su iz istog autobusa pa su smješteni i na isti odjel", objasnila je.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene