Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepoznata osoba pucala je iz vatrenog oružja po zvoniku župne crkve Svetoga Jurja u Lovranu tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak.


Opatijska policija je jučer dobila dojavu od komunalnog redara o oštećenjima na zvoniku lovranske župne crkve iz 12. stoljeća. Očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj ispalio nekoliko hitaca te oštetio fasadu i stakleni dio sata na zvoniku. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno.

Policija provodi kriminalističko istraživanje i traga za počiniteljem, navode iz PU primorsko-goranske.

Vezani članci Papa Franjo Papa uputio snažnu poruku: Katolici se trebaju posvetiti žrtvi zlostavljanja, a ne ugledu Crkve Očevid nakon pucnjave u Sesvetama - 1 Pucnjava u Sesvetama: Muškarac ranjen, hitno je prevezen u bolnicu. Privedeno petero ljudi

>> Evo prijetećeg maila u kojem se prijeti dizanjem zagrebačke katedrale u zrak

Župna crkva posvećena svetom Jurju, zaštitniku Lovrana, sagrađena je u 12. stoljeću u romaničkom stilu, a pregrađena u 15. stoljeću, kada je svetište ukrašeno vrijednim gotičkim freskama, djelom domaćih majstora. Crkveni zvonik, u početku odvojen, spaja se u 17. stoljeću sa crkvom, kada se ona proširuje dogradnjom dviju baroknih bočnih kapela. Unutrašnjost lovranske crkve Svetog Jurja obogaćeno je rezbarenim oltarima i krstionicom, a crkva čuva i dragocjenu riznicu crkvenog posuđa.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook