Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija ponovno upozorava na oprez: na plažu s malo novca, zaključavati vrata soba i apartmana, automobile, stvari ne ostavljati bez nadzora.


Posljednjih dana primorsko - goranska policija prima sve više prijava o krađama i provalama. Kradljivci žrtve nalaze među turistima na plažama, provaljuju u vozila i kamp kućice, apartmane, hotelske sobe, vrebaju u trgovinama, na tržnicama i mjestima gdje je gužva.

Vezani članci Lopov, ilustracija Uhvaćen s prstima u pekmezu! Ukrao torbicu mladoj Austrijanki, policija ga odmah uhvatila zahvaljujući predmetu u njoj Slika nije dostupna Posao im cvate, nemojte i vi postati njihova žrtva

Krađe su zabilježene na plažama na Krku, Opatiji, Crikvenici i Rijeci, u opatijskom hotelu, u apartmanima u Malom Lošinju i Puntu, u kampu u Loparu na Rabu.Policiji je prijavljena i krađa iz kampera parkiranog u mjestu Povile u blizini Novog Vinodolskog te provala u kamp kućicu na području Kraljevice, a u Mošćeničkoj Dragi, Rijeci i Matuljima provaljeno je u parkirane automobile.

Kradljivci su se domogli novca, mobitela, foto aparata i kamera, prijenosnog računala, dokumenata i kreditnih kartica, nešto zlatnine, odjeće i drugih predmeta. Ukupna šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna. Žrtve su troje naših državljana, petoro Slovenaca, troje Austrijanaca, dvoje Mađara i Nijemaca te Belgijanac i žena iz Australije.

Policija traga za zasad nepoznatim kradljivcima i ukradenim predmetima i upozorava domaće i turiste koji su na odmoru da na plažu ne nose veće novčane iznose i vrijedne stvari, da zaključavaju vozila i predmete koji bi mogli privući pažnju kradljivaca ne ostavljaju na sjedalima u automobilima. Isto tako podsjećaju da se zaključavaju vrata hotelskih soba i apartmana , da prozori ne ostaju širom otvoreni te da svoje stvari nikada ne ostavljaju bez nadzora. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.