Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na željezničkoj pruzi kod Draganića na kanalu Kupa - Kupa, lokomotiva HŽ-a je danas u 9,50 sati naletjela na krdo konja i usmrtila najmanje četiri životinje, dok je nekoliko ranjenih, doznaje se u Policijskoj upravi karlovačkoj.


Nitko od djelatnika HŽ-a nije ozlijeđen, a od 9,50 sati sav željeznički promet na pruzi Zagreb - Karlovac je u prekidu. Veterinarska inspektorica Karlovačke županije Branka Horvatić uputila je na teren veterinara, koji će utvrditi točan broj uginulih ili ranjenih konja, te im pružiti pomoć.

Čiji su stradali konji?

Vezani članci Konji, ilustracija (Foto: Getty Images) U filmskoj potjeri policajci "ukrali" autobus da uhvate odbjeglo krdo konja i jednog magarca Lipicanci Državne ergele Đakovo (Foto: Davor Javorović/Pixsell) "Posudio" lipicanca koji je skončao pod vlakom: Ravnatelj Državne ergele Đakovo podnio ostavku

U telefonskoj izjavi inspektorica Horvatić je rekla kako na području kanala Kupa - Kupa na temelju ugovora pravo napasanja konja ima obitelj Kate Mujkanović, a policija će utvrditi je li stradala njena stoka ili je ondje netko drugi neovlašteno napasao svoje konje. Zbog neovlaštenog kretanja stoke veterinarska inspektorica angažirala je Stočarsku inspekciju Ministarstva poljoprivrede. Naime, na nasipu pruge uz kanal jasno je vidljivo mjesto gdje su konji probili i srušili ogradu i došli na prugu.

Dva konja potpuno pregažena

Na potezu 100 do 200 metara od srušene ograde na njih je naletio vlak, te dva konja potpuno pregazio, a dva u naletu odgurnuo niz nasip. Nakon policijskog očevida, koji će utvrditi okolnosti rušenja ograde, uginule životinje će zbrinuti riječka Veterinarska stanica, ovlaštena za prijevoz i skladištenje konfiskata i lešina, rekla je veterinarska inspektorica Horvatić. (Hina)