Mito, ilustracija
Mito, ilustracija Foto: Dubravka Petric/Pixsell

USKOK je na temelju kaznene prijave koprivničko-križevačke policije pokrenuo istragu protiv liječnika iz Grgurevca koji je primio 3500 kuna mita od trgovca lijekovima da pacijentima prepisuje proizvode njegove tvrtke.


USKOK je precizirao da su dvojica okrivljenika od 22. svibnja do 18. lipnja 2019. godine dogovorili da će liječnik svojiim pacijentima, bez obzira na stvarne potrebe njihovog zdravstvenog stanja, propisivati lijekove i proizvode koje distribuira trgovčeva tvrtka.

Vezani članci Operacijska dvorana, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Odvjetnik kirurga osumnjičenog za primanje mita: "Snimka ne bi trebala biti dio spisa, radi se o nezakonitom dokazu'' Kirurg će se braniti sa slobode (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Odvjetnik kirurga osumnjičenog za primanje mita: ''Netočno je da je bilo otezanja s operacijom''

 

Nakon što je liječnik većem broju svojih pacijenata propisivao lijekove koje zastupa trgovac, farmaceutska tvrtka je na liječnikov račun uplatila 3500 kuna koje je prikazala kao isplatu na temelju ugovora o autorskom djelu, izvijestilo je tužiteljstvo.