Mito, ilustracija
Mito, ilustracija Foto: Dubravka Petric/Pixsell

USKOK je na temelju kaznene prijave koprivničko-križevačke policije pokrenuo istragu protiv liječnika iz Grgurevca koji je primio 3500 kuna mita od trgovca lijekovima da pacijentima prepisuje proizvode njegove tvrtke.


USKOK je precizirao da su dvojica okrivljenika od 22. svibnja do 18. lipnja 2019. godine dogovorili da će liječnik svojiim pacijentima, bez obzira na stvarne potrebe njihovog zdravstvenog stanja, propisivati lijekove i proizvode koje distribuira trgovčeva tvrtka.

Vezani članci Afere i Kumek - Bandić i žičara - 4 Film Kumek za rođendan Milana Bandića trebao bi razotkriti njegovu korupciju – On najavljuje dolazak: „Kakva bi bila premijera da Brad Pitt nije na njoj“ Je li Petek nosio novac za kampanju ili mito? Je li Petek nosio mito ili novac za kampanju: Kovačević tada nije bio u Klubu, ali bio je - Jakov Kitarović?

 

Nakon što je liječnik većem broju svojih pacijenata propisivao lijekove koje zastupa trgovac, farmaceutska tvrtka je na liječnikov račun uplatila 3500 kuna koje je prikazala kao isplatu na temelju ugovora o autorskom djelu, izvijestilo je tužiteljstvo.