Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lepoglava: policajci zakonito primjenili silu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo pravosuđa priopćilo je danas da je zakonitim ocijenjen postupak pravosudnih policajaca u Lepoglavi koji su prekjučer primijenili silu nad trojicom zatvorenika kako bi svladali njihov otpor i uveli red na zatvoreničkom odjelu.

U priopćenju se kaže da je upravitelj Kaznionice u Lepoglavi izvijestio Središnji ured Uprave za zatvorski sustav o primjeni prisile te da je taj postupak ocijenjen zakonitim. 

Pročitajte i ovo Goran Gašpert i Tea Švob Tea Švob Spasila je utopljenika iz mora, jedna je od rijetkih policajki na motoru, a sada je dobila novo priznanje Ilustracija Sisačko-moslavačka policija Akcija policije i USKOK-a: Uhićena dvojica policajaca, poznato za što ih se sumnjiči

Zbog remećenja reda, odbijanja zakonita naloga službene osobe i aktivna otpora pravosudni su policajci prekjučer oko 18 sati u lepoglavskoj Kaznionici primijenili silu nad D.Š. (29), osuđenim za ubojstvo, D.R. (31), osuđenim za zlouporabu droga, i K.K. (24), osuđenim za razbojstvo. 

Zatvorenici su nakon primjene prisile pregledani u ivanečkom Domu zdravlja i varaždinskoj Općoj bolnici, a utvrđeno je da nemaju težih tjelesnih ozljeda. 

Budući da su i nakon što su svladani nastavili vikati i uznemiravati druge zatvorenike, nad zatvorenicima je u skladu sa zakonom primijenjena posebna mjera pa su odvojeni od ostalih zatvorenika, kaže se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene