Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivotvorenje i prijevara

Lažnim karticama 'digli' 3,6 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska policija prijavit će za krivotvorenje i prijevaru trojicu osumnjičenih za koje je višemjesečnom istragom utvrdila da su karticama, pribavljenim u Velikoj Britaniji krivotvorenim ispravama, u Hrvatskoj plaćali usluge i račune i tako protupravno pribavili korist od ukupno 3,6 milijuna kuna.

Osumnjičeni 32-godišnjak sa zagrebačkog područja osumnjičen je da je u prvoj polovici 2009. u Velikoj Britaniji, na temelju izrađene lažne dokumentacije pribavio osam kreditnih kartica - po dvije kartice na ime četiriju korisnika, stranih državljana.

Pročitajte i ovo Ilustracija ''Banksy'' u Zaragozi Policija razbila kriminalnu grupu koja je krivotvorila i prodavala radove najpoznatijeg nepoznatog umjetnika na svijetu Ilustracija U susjedstvu Sve više žrtava lažne liječnice: Zarađivala na stomatološkim uslugama i tretmanima protiv starenja

Te kartice je donio i njima se koristio u Hrvatskoj od lipnja 2009. do ožujka 2011., a davao ih je na uporabu još 37-godišnjaku s područja Slavonskog Broda i 38-godišnjaku sa splitskog područja.

Lažnim karticama su plaćali razne usluge i račune po prodajnim mjestima u Zadarskoj županiji te si pribavili više od 600.000 kuna protupravne imovinske koristi te više od tri milijuna kuna na području Zadra, Splita, Zagreba i Slavonskog Broda. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene