Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija istražuje slučaj

Lažna dojava o bombi na tribini 'Ništa kontra splitskog Pridea'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U splitskom Europskom domu u Hrvojevoj ulici danas je održana tribina 'Ništa kontra splitskog Pridea' iako je popodne stigla dojava o podmetnutoj eksplozivnoj napravi, koja se pokazala lažnom.

Tribina je sazvana u povodu Gay Pridea koji će se u Splitu održati 11. lipnja u organizaciji udruga Iskorak, Domine i Kontra. Tijekom tribine stigla je dojava o podmetnutoj bombi u prostoriji Europskog doma gdje se tribina održavala. Policija je izišla na mjesto događaja, no pokazalo se da je dojava bila lažna. Policija istražuje taj slučaj, doznaje se u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi (PU).

Gosti nakratko prekinute tribine bili su poznati splitski profesori, novinari, kulturnjaci, među ostalima umirovljeni profesor Nikola Visković, sociolog Damir Pilić, novinari i književnici Predrag Lucić i Boris Dežulović, pjevač TBF-a Aleksandar Saša Antić. Kako je rečeno na tiribini, Grad treba osigurati povorku, treba se računati na moguće nasilje pa se moraju pokrivati problematični "punktovi" , a policija zna gdje može i tko može bit problematičan, rekla je novinarka Barbara Matejčić. (Hina)

Pročitajte i ovo Pregled policije nakon dojave Četiri su dojave lažne Dojava o bombama na više mjesta u Zagrebu! Objavljeni su detalji prijetećeg maila Ilustracija ISTRAGA U TIJEKU VIDEO Zbog dojave o bombi evakuirane tri zagrebačke škole i vrtić: Dojavitelj uhićen i priveden

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene