Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Miroslavu Kutli prijeti tjeralica i pritvor.


Ako se do kraja sljedećeg tjedna ne vrati u Zagreb, smatrat će se da je primio pravomoćnu presudu koja visi na oglasnoj ploči suda jer mu je nisu stigli uručiti.

Vezani članci Slika nije dostupna Suđenje za Gradski podrum odgođeno jer Kutle još nema Slika nije dostupna Kutle je sam govorio: 'Ako stanem, padnem!'

'Stigao nam novi bjegunac. Utekao Kutle. Ozdravi što prije i odlazi' - samo su neki od naslova bosansko-hercegovačkih medija koji povodom dolaska novog sugrađanina imaju podijeljena mišljenja. Nakon što je iz Mostara poslao liječničku ispričnicu kako bi nadležne uvjerio da boluje u Hercegovini, neki su otišli i korak dalje, pa su napravili parodiju, objavivši broj SOS linije kako bi mu pomogli da se liječi u Hrvatskoj.

Kutlin odvjetnik više ne želi davati izjave. Kaže, prima samo njegovu medicinsku dokumentaciju i zna da je Kutle bolestan. Kutle svoju kaznu još nije počeo izdržavati. Pravomoćna presuda na sud je stigla u rujnu. Kako ju on nije primio, ostavljena mu je na oglasnoj ploči. Krajem slijedećeg tjedna smatrat će se dostavljenom, nakon čega će sud uputiti nalog za izvršenje kazne i odlučiti gdje će u zatvor.

'Dostava se vrši putem pošte odnosno putem sudskog dostavljača. Ukoliko takva dostava ne uspije, dostava se onda vrši na oglasanu ploču suda. Dakle, upravo onako kako je to regulirano zakonom o kaznenom postupku', pojasnio je Dražen Kevrić sa Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

Susjedi iz BiH novim izmjenama zakona svojim su zatvorenicima omogućili kupovanje slobode. Primjerice, oni koji su osuđeni na kaznu zatvora od godinu dana mogu otkupiti svoje grijehe. 'Mogu umjesto izdržavanja kazne uplatiti iznos od sto konvertibilnih maraka za svaki dan zatvora u izrečenoj kazni. Samo za osuđene osobe na kaznu zatvora do godinu dana', rekao je odvjetnik Nikica Gržić.

>> I Kutle slijedi već poznati obrazac osuđenika

I dok nekadašnji simbol privatizacije, Miroslav Kutle, tvrdi da je na liječenju - slijedeći tjedan mostarski pacijent mogao bi i službeno postati još jedan hrvatski bjegunac.