Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kutina: U sukobu s policijom slomljen mu skočni zglob

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici sisačke Interventne jedinice policije u Kutini su jučer oko 4,40 sati uporabili sredstva prisile prema 27-godišnjaku, koji je pri tome zadobio prijelom kosti skočnog zgloba.

Nadležni službenici Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave sisačko-moslavačke zaključili su da je cjelokupno postupanje policajaca bilo zakonito i opravdano, priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca" Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti"

U intervenciji nad prekršiteljem u Kutini lake tjelesne ozljede
zadobio je i policijski službenik. Obojica su se poskliznula i pali na zaleđeno tlo.

PU sisačko-moslavačka izvijestila je da je 27-godišnji hrvatski državljanin s područja Senja jučer u 4,40 sati u Kutini s vozilom kutinskih oznaka počinio teški prometni prekršaj, oduzeo je prednost prolaska policijskom vozilu i umalo izazvao prometnu nesreću, ne zaustavivši se na mjestu događaja.

Policijsko vozilo je pod rotirajućim svjetlima krenulo za njim, te je 27-godišnjak zaustavio vozilo i grubim riječima počeo vrijeđati policajce, ne želeći im dati na uvid vozačku i prometnu dozvolu. 

Muškarac je bio pod vidnim utjecajem alkohola i zapovjeđeno mu je da pođe u policijsku postaju, što je on odbijao, te ga je jedan policajac uhvatio za ruku, nakon čega su se obojica poskliznula na zaleđeno tlo i pala.

Vozač osobnog vozila je službenim policijskim vozilom prevezen u kutinsku policijsku postaju, gdje mu je određeno zadržavanje i izmjerena koncentracija alkohola od 1,54 g/kg u krvi. Policija ga je odvela na liječnički pregled u sisačku Opću bolnicu, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede prijeloma kosti skočnog zgloba.

Protiv 27-godišnjaka policija će podnijeti prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog vožnje pod utjecajem alkohola, oduzimanja prednosti prolaska, nekorištenja sigurnosnog pojasa i neposjedovanja vozačke dozvole, te prekršajnu prijavu zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, vike i galame. Protiv njega će podnijeti i prekršajnu prijavu zbog neposjedovanja osobne iskaznice.

"Nakon temeljite analize i raščlambe, koju su napravili nadležni službenici MUP-a i PU Sisačko-moslavačke, konstatirano je da je cjelokupno postupanje policijskih službenika bilo zakonito i opravdano", navodi se u priopćenju sisačko-moslavačke PU.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene