Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri mjeseca potrage

Slučaj Hodak: Od ubojstva do danas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri mjeseca policiji je trebalo da pronađe ubojicu Ivane Hodak. Zbog njenog ubojstva su smijenjeni ministri Berislav Rončević i Ana Lovrin. Niz teorija se proširio kroz javnost.

Ivana Hodak, kći odvjetnika koji brani generala Vladimira Zagorca u jednom od najkontroverznijih pravnih slučajeva u Hrvatskoj, ubijena je s dva hica iz pištolja 6. listopada prošle godine. Jedan očevidac tvrdi da je oko 11 sati vidio muškarca starog 30-35 godina, odjevenog u sivo, kako je istrčao iz zgrade u smjeru Trga bana Jelačića. Na mjestu događaja došli su i visokopozicionirani dužnosnici iz Ravnateljstva policije, Dubravko Novak i Jakov Bukvić, mnoštvo policije i specijalaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentar Ivane Petrović Šlogar je osuđen onako – 'od oka' Slika nije dostupna 'Spreman sam se ispričati Hrvoju Petraču'

Smijenjeni ministri

Zbog brutalnog ubojstva Ivane Hodak pala su dva ministra i ravnatelj policije: Sanader je smijenio ministra unutarnjih poslova Berislava Rončevića, ravnatelja Marijana Benka i ministricu pravosuđa Anu Lovrin. MUP je preuzeo dotadašnji ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko, a novi ministar pravosuđa postao je Ivan Šimonović, Ravnatelj policije Vladimir Faber.

7.listopada - Optužbe Zvonimira Hodaka

Potresen brutalnim ubojstvom kćeri, zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak novinarima okupljenim ispred stana u ulici Pavla Hatza, gdje je ubiti Ivana Hodak, pozitivno je odgovorio na pitanje hoće li nastaviti braniti Vladimira Zagorca i dodao da će ga 'braniti 150 puta žešće nego do sada'. Na pitanje zna li tko stoji iza ubojstva njegove kćeri, rekao je 'znam, a znate i vi'.

Na Cvjetnom trgu se, u znak prosvjeda protiv mafijaških ubojstava i nasilja u Zagrebu i Hrvatskoj, okupilo nekoliko stotina građana koji su u miru i tišini palili svijeće i nasred trga polagali bijele ruže.

9. listopada - Ispitani Petračevi

U zatvoru u Lepoglavi ispitan Hrvoje Petrač, u Heinzelovoj njegovi sinovi Novica i Nikica. Nekoliko sati kasnije reagirala je obitelj Petrač koja je pismenim priopćenjem obitelji Hodak izrazila sućut zbog smrti Ivane Hodak. Petračevi su rekli da žele da ubojica Hodakove kćeri bude pronađen i uhićen te su naveli da 'pokušavaju razumjeti da čovjek u trenucima najteže boli sumnja na sve i optužuje bez previše dubokog promišljanja'.

Ljubo Pavasović Visković je prvi put za medije o ubojstvu Ivane progovorio u razgovoru za Novu TV. Rekao je kako ne može vjerovati da je netko nešto ovakvo u stanju napraviti, te kako vjeruje da ta osoba ne može biti psihički stabilna ako je us tanju ubiti 'najnevinije stvorenje' i nastaviti živjeti kao da se ništa nije dogodilo. Istu večer je prvi put posjetio njene roditelje Zvonimira i Ljerku Mintas Hodak.

10. listopada - Pogreb

Nekoliko tisuća ljudi okupilo se na Mirogoju kako bi ispratili Ivanu Hodak. Nina Badrić otpjevala je "Krist na žalu", nakon čega su o govorili njena prijateljica Jelena Perčin i Leo Andreis.Sprovod je pratio velik broj policajaca u civilu, a Petračevi sinovi ni supruga nisu se pojavili na sprovodu.

13. listopada - Ispitan Zagorec

Policija ispitala i umirovljenog generala Vladimira Zagorca i to u pritvoru u Remetincu. 'Moj klijent ostao je zaprepašten baš kao i ja. Plakao je zajedno sa mnom i nije bio u mogućnosti dati bilo kakav banalan, a kamoli još relevantan podatak', rekao je njegov odvjetnik Zvonimr Hodak, ujedno i otac ubijene Ivane. Zagorec nije ispitan na poligrafu.

23. listopada - Ubijeni Ivo Pukanić i Niko Franjić

Ubijeni Ivo Pukanić i Niko Franjić. Javnost ovaj atentat povezuje s ubojstvom Ivane Hodak.

25. listopada

I dalje neprekidno traje istraga o ubojstvu Ivane Hodak. U medijima se pojavljuje informacija da su istražitelji odustali od ideja da se radi o zločinu iz strasti ili o pljački.

29. listopada - Napisi o vezi Zagorca i Ivane Hodak

Dok policija traga za hladnokrvnim ubojicama Ivane Hodak i Ive Pukanića mediji ta ubojstva i dalje dovode u vezu. Kći Zvonimira Hodaka Ivana, koja je okrutno likvidirana s dva metka u glavu, prema tvrdnjama tjednika Globus, navodno je bila u tajnoj vezi s njegovim klijentom Vladimirom Zagorcem. Njeni roditelji i Ljubo Pavasović Viskovi to odlučno demantiraju.


31. listopada - Uhićeni Pukanićevi atentatori, ne i ubojica Ivane

Uhićeni atentatori na Ivu Pukanića, Robert i Luka Matanić, te Amir Mafalani i pomagači Milenko Kuzmanović i Slobodan Đurović.

9. prosinca - Policija odbacuje tvrdnje da je povezan Amir Mafalani

Informacije iz 'vrha srpske policije' kažu da se Amir Mafalani, osumnjičenik za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, sumnjiči i za ubojstvo Ivane Hodak. Krunoslav Borovec to odlučno demantira.

22. prosinca - Karamarko poručuje da će riješiti slučaj

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavljuje da obrada ubojstva Ivane Hodak ide u dobrom smjeru, da će taj slučaj brzo biti riješen.

28. siječnja - Majka žalosna jer još nema uhićenih

Uskoro će četiri mjeseca od ubojstva Ivane Hodak, no još nema uhićenih ili osumnjičenih. Ljerka Mintas Hodak u razgovoru za Novu TV kaže kako ih još uvijek jako ražalosti kad prvo čujemo u javnosti izjave da će se ubojstvo naše kćeri uskoro riješiti, a onda to kasnije ne urodi nikakvim rezultatom.

06. veljače - Napokon uhićen ubojica!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene