Orezivanje drva, ilustracija (Foto: Igor Soban/PIXSELL)
Orezivanje drva, ilustracija (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Foto: Igor Soban/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Bjelovaru podignulo je u ponedjeljak optužnicu pred bjelovarskim Županijskim sudom protiv hrvatskog državljanina (1975.) kojega tereti da je kao direktor trgovačkog društva na širem području Križevaca s računa poduzeća podigao 2 milijuna i 22 tisuće kuna i zadržao ih za sebe, što je pokušao prikriti fiktivnim financijskim dokumentima.


Optužnicom se 42-godišnjem okrivljeniku stavlja na teret da je od početka 2009. do kraja 2013. godine, kao direktor jednog trgovačkog društva na širem području Križevaca, u namjeri da si pribavi protupravnu imovinsku korist, s računa društva podigao 2.022.000,00 kuna koji nije potrošio u polovne svrhe, već ga je zadržao za sebe, oštetivši time trgovačko društvo za navedeni iznos.

Vezani članci Policijske lisice, ilustracija Mladić u Splitu čašom gađao policajca koji je s inspektorima obilazio ugostiteljski objekt Potres kod Bjelovara Ovo je novo: U Hrvatskoj slabiji potres. Ovaj put epicentar kraj Bjelovara

Kako bi prikrio nezakonito uzimanje novca iz trgovačkog društva, 42-godišnjeg okrivljenika se tereti da je sačinjavao lažne financijske dokumente, isplatnice i otkupne blokove. U njima je neistinito navodio da je novac koji je podignut s računa društva, isplaćen kao kupovna cijena navodnim prodavateljima drva, znajući da te osobe drvo nisu prodavale njegovom društvu, niti su od društva primile novac.

U optužnici je predloženo da sud od okrivljenika oduzme nepripadnu imovinsku korist stečenu na prethodno opisani način, objavio je ŽDO Bjelovar na svojim internetskim stranicama. (Hina)