Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policijska akcija Faraon

U Slavoniji razbijen lanac dilera kokaina i heroina, pritvoreno osam osoba

Akcija Faraon razbila lanac dilera (Foto: PU vukovarsko-srijemska)5
Akcija Faraon razbila lanac dilera (Foto: PU vukovarsko-srijemska)5 PU vukovarsko-srijemska
Aktualno Galerija Akcija Faraon razbila lanac dilera (Foto: PU vukovarsko-srijemska)5 Akcija Faraon razbila lanac dilera (Foto: PU vukovarsko-srijemska)5 Foto: PU vukovarsko-srijemska Akcija Faraon razbila lanac dilera (Foto: PU vukovarsko-srijemska)1 Akcija Faraon razbila lanac dilera (Foto: PU vukovarsko-srijemska)1 Foto: PU vukovarsko-srijemska Akcija Faraon razbila lanac dilera (Foto: PU vukovarsko-srijemska)2 Akcija Faraon razbila lanac dilera (Foto: PU vukovarsko-srijemska)2 Foto: PU vukovarsko-srijemska Akcija Faraon razbila lanac dilera (Foto: PU vukovarsko-srijemska)3 Akcija Faraon razbila lanac dilera (Foto: PU vukovarsko-srijemska)3 Foto: PU vukovarsko-srijemska +1 Akcija Faraon razbila lanac dilera (Foto: PU vukovarsko-srijemska)4 Galerija 1/6 >>
Vukovarsko-srijemska policija je u akciji "Faraon" otkrila skupinu od deset krijumčara kokaina i heroina, zaplijenili su oko pola kilograma kokaina te 35 grama heroina koji su bili namijenjeni preprodaji na vukovarsko-srijemskom području.

Iz policije su u ponedjeljak izvijestili da su nakon višemjesečne istrage, u akciji kodnog naziva "Faraon", otkrili skupinu na čelu s 58-godišnjakom iz Vinkovaca, za kojega se pretpostavlja da je u suradnji s 57-godišnjakom i 65-godišnjakom iz Splita dogovarao distribuciju i preprodaju droge. 

Pročitajte i ovo Ilustracija za europsko tržište Prilagođeni spremnici, dogovorene rute i više od 20 paketa: USKOK podigao optužnicu protiv švercera droge Heroin na PGP Gruda - 1 PGP Gruda FOTO/VIDEO U dva dana policija uhvatila trojicu dilera iz Albanije, pokušali su prošvercati heroin

Nabavljao je veće količine droge, od po 100 do 500 grama kokaina ili heroina te u svom stanu drogu miješao s laktozom i dilao je ovisnicima. Akcija je provedena od ožujka do sredine kolovoza, uhićeno je deset osoba i to dvije s područja Đakova, po jedna s područja Osijeka i Županje, dvije iz Splita te četiri iz Vinkovaca.

Voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet kazao je kako su uhićeni od ranije poznati policiji po kaznenim djelima vezanima za zlouporabu droga, a od deset kazneno prijavljenih sudac istrage je odredio istražni zatvor za njih četvoricu.

Policija je pretražila osam stanova i tri vozila, pronašla je ukupno 504 grama kokaina i 35 grama heroina, osam sjemenki kanabisa, više tableta heptanona,19.160 kuna i 3.900 eura za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje droge, nekoliko mobitela i jedan pištolj. Zaplijenjeni kokain u uličnoj se preprodaji procjenjuje na oko 120.000 kuna, a heroin oko 14.000 kuna.

Hunjet se pohvalio da je PU vukovarsko-srijemska u ovoj godini dosad kazneno prijavila 70 posto više osoba u odnosu na isto razdoblje lani, a uglavnom je riječ o osumnjičenima za preprodaju droge.

"Kada je riječ o sprječavanju zloporabe droga nastavljen je kontinuitet kriminalističkih istraživanja, koja su redovito dugotrajna i složena i gdje se upotrebljavaju najsuvremenije policijske metode kako bi se prikupili dokazi, oduzela droga i materijalna korist nastala preprodajom droge te u konačnici uhitili počinitelji takvih kaznenih djela“, rekao je. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene