Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Krijumčario cigarete vrijedne pola milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pedesettrogodišnji hrvatski državljanin s otoka Vira uhićen je jučer na graničnome prijelazu Murskom Središću zbog osnovane sumnje da je krijumčario oko 24 tisuće šteka Marlbora.

Cigarete su pronađene skrivene u paletama kartonske ambalaže koju je prevozio u kamionu s prikolicom austrijskih registarskih oznaka. Vrijednost cigareta je oko 500 tisuća eura. 

Pročitajte i ovo Poskupljenje cigareta, ilustracija Udar na budžet Novo poskupljenje cigareta: Nekima cijena raste za čak 30 posto Slika nije dostupna Uhićen je Nevjerojatan ulov na granici: Grka uhvatili s više od 305.000 kutija cigareta

- Carinik koji je pregledavao kamion vidio je da je paleta na jednom dijelu mekana, a kad je otvorena, pronađene su cigarete. Nakon naloga istražnog suca te dobivenog podatka da je vozač prije dvije godine evidentiran na Bajakovu zbog krijumčarenja cigareta, palete su detaljnije pregledane, izvijestio je danas pročelnik varaždinske Carinarnice Ratislav Horvatić.

Voditelj Odsjeka kriminalističke policije međimurske Policijske uprave Darko Dragičević rekao je kako je riječ o jednoj od najvećih zapljena iako je prijevoz bio dobro organiziran.

- U paletama je izdubljen otprilike jedan kubični metar prostora u koji su skrivene cigarete, dodao je.

Kamion je krenuo iz Grčke prema Njemačkoj, a policajci će provjeriti put kojim je vozač prešao i koji je trebao prijeći kako bi došli do krajnjeg kupca cigareta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene