Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pedesettrogodišnji hrvatski državljanin s otoka Vira uhićen je jučer na graničnome prijelazu Murskom Središću zbog osnovane sumnje da je krijumčario oko 24 tisuće šteka Marlbora.


Cigarete su pronađene skrivene u paletama kartonske ambalaže koju je prevozio u kamionu s prikolicom austrijskih registarskih oznaka. Vrijednost cigareta je oko 500 tisuća eura. 

Vezani članci Ministar Zdravko Marić Marić otkrio koliko bi kutija cigareta mogla poskupjeti. O mjerama pomoći za poduzetnike: "Vrlo vjerojatno će biti nastavljene..." Slika nije dostupna DEKLARIRANE KAO MADRACI Mega zaplijena cigareta vrijednih 19 milijuna kuna u Rijeci

- Carinik koji je pregledavao kamion vidio je da je paleta na jednom dijelu mekana, a kad je otvorena, pronađene su cigarete. Nakon naloga istražnog suca te dobivenog podatka da je vozač prije dvije godine evidentiran na Bajakovu zbog krijumčarenja cigareta, palete su detaljnije pregledane, izvijestio je danas pročelnik varaždinske Carinarnice Ratislav Horvatić.

Voditelj Odsjeka kriminalističke policije međimurske Policijske uprave Darko Dragičević rekao je kako je riječ o jednoj od najvećih zapljena iako je prijevoz bio dobro organiziran.

- U paletama je izdubljen otprilike jedan kubični metar prostora u koji su skrivene cigarete, dodao je.

Kamion je krenuo iz Grčke prema Njemačkoj, a policajci će provjeriti put kojim je vozač prešao i koji je trebao prijeći kako bi došli do krajnjeg kupca cigareta.