Pokušaj provale u bankomat u Zagrebu
Pokušaj provale u bankomat u Zagrebu Foto: PU zagrebačka/Pixsell, Emica Elvedji

Iako nije uspio u namjeri da razvali plinom bankomat i ukrade novac, policija je pritvorila 46-godišnjaka. Za dvojicom za sada još nepoznatih osoba koje su bile s njim u tijeku je potraga.


Zagrebački policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom. Osumnjičen je da je u ponedjeljak oko 3:35, u Zagrebu u Ulici Josipa Hatzea, pokušao provaliti u bankomat i ukrasti novac.

Vezani članci Policijsko vozilo (Foto: Arhiva/Igor Kralj/PIXSELL) Strava na Jarunu: Prolaznik pronašao kost ljudske lubanje, policija potom otkrila još ljudskih kostiju Zagrebačka cesta, Luka Teška prometna nesreća kod Zaprešića: U slijetanju vozila poginula jedna osoba, od siline udarca automobil se prepolovio

Nije bio sam, u tome su mu pomagala još dvojica za sada nepoznatih počinitelja. Sva trojica došla su do samostojećeg bankomata, sprejem su pošpricali nadzornu videokameru bankomata.

Potom su pomoću alata demontirali metalna vratašca gdje se izbacuje novac, a onda u neposrednu blizinu bankomata postavili dvije plinske boce ispunjene smjesom na koje su montirali plastična prozirna crijeva te su uz boce razvukli električni kabel dužine 34 metra.

Na kraju su ipak odustali od daljnje namjere i pobjegli a da ništa nisu ukrali. "Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 46-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podneseno je Općinskom državnom odvjetništvu", priopćeno je iz zagrebačke policije.