Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Korčule stradao turist

Brodica naletjela na ronioca, hitno je helikopterom prevezen u bolnicu, liječnici poručuju: "U teškom je stanju..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teška pomorska nesreća dogodila se u srijedu u 17:10 kod otočića Sestrice male. Brodica je udarila 63-godišnjeg ronioca i teško ga ozlijedila.

Pomorska nesreća dogodila se nešto poslije 17 sati, kada je voditelj brodice P. P., državljanin Republike Hrvatske, prilikom plovidbe vlastitom brodicom hrvatske zastave na oko 200 do 300 metara od obale otočića Sestrice male udario u ronioca P. P. D. (rođen 1955. godine), državljanin Republike Italije, pri čemu je ronilac zadobio teške tjelesne ozljede. Voditelj brodice ozlijeđenog je ronioca odmah izvukao iz mora te ga prevezao do luke Korčula.

Pročitajte i ovo Sudar plovila u Luci Gruž Pomorska nesreća Više ozlijeđenih u sudaru plovila na Koločepu, iznosili su ih vatrogasci Korčula je sve traženije mjesto za odmor sve je više posjetitelja Korčula postaje sve veća turistička atrakcija, a Vela Luka diše u znaku Olivera: "Njegova pjesma ostaje, a mi moramo biti zahvalni na tome"

Djelatnici Hitne medicinske pomoći ubrzo po dolasku ustanovili su teške i po život opasne tjelesne ozljede te su zatražili hitan helikopterski prijevoz ozlijeđenoga ronioca u Splitski KBC, kamo je zaprimljen nešto prije 18 sati na daljnje medicinsko postupanje gdje se i dalje nalazi na liječenju i u teškom je stanju, doznaje se u četvrtak u ravnateljstvu te bolnice. "Pacijent je u teškom stanju i u procesu je liječenja," rekao je za Hinu ravnatelj splitskog KBC-a Ivo Jurić.

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik i nadležne Lučke ispostave Korčula, u suradnji sa službenicima Pomorske policije, obavljaju očevid o uzrocima te pomorske nesreće, a također su proveli i test prisutnosti alkohola u organizmu voditelja brodice, koji nije ukazao na prisustvo alkohola, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Brodica izvučena iz mora

Sinoć u 18:40, po nalogu službenika Županijskog državnog odvjetništva, brodica kojom se naletjelo na talijanskog ronioca izvučena je iz mora te je obavljen pregled trupa u okviru očevida koji Županijsko državno odvjetništvo provodi i tijekom današnjega dana.

Prema prikupljenim podacima u okviru do sada obavljenog očevida, službenici Lučke kapetanije Dubrovnik izvijestili su Ministarstvo da je stradali ronilac do pozicije nesreće ronio samostalno, dok su njegova supruga i prijatelj, oboje državljani Republike Italije, boravili na motornoj jahti ''Nimila'', talijanske zastave, usidreni na drugom kraju otočića Sestrice male te su o nesreći obaviješteni od njima nepoznate osobe.

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik kategorizirat će tu pomorsku nesreću sukladno nalazima KBC-a Split o kvalifikacijama tjelesnih ozljeda stradalog ronioca, a sukladno čemu će biti odlučeno i o eventualnom daljnjem upravnom, odnosno, istražnom postupanju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene