Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)
Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)

Vozeći pijan iz pravca Smokvice prema mjestu Brne na otoku Korčuli, 23-godišnji vozač u srijedu navečer automobilom se zabio u brdo te se nekoliko puta prevrnuo na cesti, pri čemu je zadobio teške ozljede.


Dubrovačko-neretvanska policija u četvrtak je izvijestila da se nesreća dogodila oko 23 sata, kada je 23-godišnjak pod utjecajem alkohola te zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom i udario u brdo.

Vezani članci Poginuo motociklist (Foto: Pozega.eu) Prometna nesreća kod Požege: Zabio se u kamion i poginuo na mjestu, auto smrskan do neprepoznatljivosti Prometna nesreća u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na boku, vatrogasci izvlačili jednu osobu iz vozila

Zbog težine ozljeda prevezen je u splitsku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

Kako bi se u što većoj mjeri smanjio broj prometnih nesreća i stradavanja iz policije, sudionicima u prometu savjetuju da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti, poštuju ograničenja brzine kretanja, ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje te drže dovoljan razmak između vozila prilikom vožnje u kolonama.

Savjetuju i da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, da koriste sigurnosni pojas na prednjim i stražnjim sjedalima u vozilu, pobrinu se za adekvatan smještaj djece u vozilu, ne ulaze u rizična pretjecanja, a pješačkim se prijelazima približavaju smanjenom brzinom i s povećanim oprezom. (Hina)