Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna odluka

Križevačkom monstrumu 40 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stjepan Rošker nepravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina.

Stjepan Rošker danas je na Županijskom sudu u Koprivnici nepravomoćno osuđen za četverostruku ubojstvo i nezakonito držanje oružja na zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina. Iako ga je sudsko vijeće osudilo na ukupno 118 godina zatvora, zakonski mu je kazna ograničena na najvišu jedinstvenu kaznu od 40 godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razbijena banda Nudili selektivne abortuse, pa sada sjede u zatvoru Slika nije dostupna Tema dana Treba li Stjepan Mesić otkriti tko mu je posudio novac za stanove?

Na današnjem ročištu iskaz je dao psiihijatrijski vještak Radomir Drobac koji je zaključio da Rošker na dan ubojstva znao što radi, piše Večernji list. Vještak Drobac naglasio je kako je Roškeru samokontrola bila smanjena, ali ne u znatnoj mjeri.  Državna odvjetnica Dijana Sabolić Harambaša istaknula je kako se Rošker uzeo život trima generacijama, dok je njihove članove obitelji psihički uništio. Rošker nije želio iznositi svoju obranu već se branio šutnjom.

Znao je što čini

Zamjenica županijske državne odvjetnice Dijana Sabolić-Harambaša kazala je u završnoj riječi da je Stjepan znao što čini, jer je Siniši pucao najprije u trbuh, a onda u zatiljak i debelo meso, zatim je Đurđicu pogodio u lijevi i desni dio prsnog koša, iako se pokušala braniti, a Tihomira Matoića je ubio samo zato što ga je zatekao u kući Roškerovih. Stjepan nije ništa rekao u svoju obranu, niti je dopunio završnu riječ svoje odvjetnice, a presudu je dočekao smiren, bez emocija.

>> Pokopane žrtve križevačkog krvnika

Podsjetimo, Stjepan Rošker je 28. veljače u Križevcima došao je u kuću bratića Siniše te hicima iz puške ubio njegovu 63-godišnju majku Đurđicu, njega, Sinišinu 14-godišnju kćer te Tihomira Matoića, dečka starije kćeri Sanele, koji je djevojčicu htio zaštititi vlastitim tijelom, no Rošker ga je s tri hica teško ranio u predjelu prsnog koša te je ovaj od težine ozljeda preminuo u bolnici idućeg jutra. Jedini tko je uspio izbjeći masakr bila je Sinišina supruga Snježana, koja se nalazila na liječenju u Zagrebu.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene