Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koprivnica: Pronađena veća količina oružja i eksplozivnih tvari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici koprivničko-križevačke Policijske uprave dovršili su kriminalističku obradu nad dvojicom muškaraca, u dobi 32 i 33 godine, zbog osnovane sumnje da su nedopušteno posjedovali veću količinu oružja i eksplozivnih tvari, priopćeno je danas iz PU koprivničko-križevačke.

Policija navodi da su osumnjičeni muškarci u subotu, 23. kolovoza, prilikom nadzora prometa zatečeni u Križevcima u "mercedesu", koprivničkih registracija, a pregledom automobila na stražnjem je sjedalu pronađena putna torba s oružjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PU vukovarsko-srijemska U prostoru za dizalo pronađene eksplozivne naprave Slika nije dostupna Suhopolje: Policija pronašla nedopušteno oružje i eksplozivne tvari

Osumnjičenici su uhićeni, a policija je pretražila osobni automobil te obiteljske kuće i druge prostore kojima se koriste osumnjičenici.

Izvršenim pretragama pronađena je automatska puška, lovačka pupka, puška ručne izrade, pištolj, revolver, 14 ručnih bombi, 1250 grama plastičnog eksploziva, oko 950 centimetara sporogorućeg štapina, oko 3300 komada streljiva i više komada druge razne opreme za oružje te eksplozivne tvari, koje su osumnjičenici nedopušteno posjedovali.

Navedeno oružje i eksplozivne tvari policija je oduzela.

Također, kod osumnjičenog 32-godišnjaka pronađene su četiri lovačke puške s pripadajućim streljivom koje je zakonito posjedovao, ali nije čuvao sukladno zakonskim odrednicama te su mu oduzete zajedno s oružnim listovima.

Zbog osnovane sumnje u kazneno djelo nedopuštenog posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, dok protiv osumnjičenog 32-godišnjaka zbog prekršaja iz Zakona o oružju slijedi i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene