Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Alkoholizirani 50-godišnjak koji je opasnim pretjecanjem uzrokovao teško prometnu nesreću i smrt drugog vozača u Vagancu je uhićen.


Nesreću je uzrokovao 50-godišnjak iz Karlovca upravljajući u alkoholiziranom stanju, s 1,65 promila alkohola u krvi s osobnim automobilom marke Opel Astra karlovačkih registarskih oznaka, a vozio je iz Ličkog Petrovog Sela u smjeru Drežnik Grada.

Vezani članci Splitska policija Kamionom pregazio ženu na rivi na Hvaru: Policija traži očevice da otkrije kako je došlo do nesreće Hitna pomoć, ilustracija Teška prometna nesreća u Vukovaru, poginula 34-godišnja vozačica

On je htio preteći Golf karlovačkih registracijskih oznaka kojim je  upravljao 50-godišnjak iz Drežnik Grada. Međutim, tijekom pretjecanja, iz suprotnog smjera naišao je za sada nepoznati teretni automobil, nakon čega je 50-godišnjak iz Karlovca, da bi izbjegao direktni sudar, automobilom skrenuo u desno i desnom bočnom stranom automobila udario u prednji lijevi dio Golf, uslijed čega je vozač tog automobila izgubio nadzor nad njim, sletio van kolnika te lijevim bočnim dijelom automobila udario u betonski stup električne energije, gdje se zaustavio.

Vozač Opel Astre također je sletio s ceste, te je desnom bočnom stranom automobila zapeo za isti betonski stup električne energije, nakon čega se polukružno vratio na kolnik i napustio mjesto prometne nesreće.

'Poduzetim mjerama traganja, u mjestu Drežnik Grad pronađen je vozač Opel Astre koji je zbog izazivanja prometne nesreće uhićen, te će tijekom današnjeg dana, uz kaznenu prijavu biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću', priopćila je ličko-senjsak policija..

U nesreći je smrtno stradao 50-godišnjak iz Drežnik Grada, a suputnica je zadobila lakše tjelesne ozljede.

>> U prevrtanju autobusa u Albaniji 6 mrtvih i 20 ozlijeđenih