Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podnesene prijave

Kod Gvozda ranjen lovac: Bili u nezakonitom lovu s vojnom puškom za koju nisu imali dozvolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dovršena je istraga ranjavanja u lovu koje se dogodilo 1. svibnja u jutarnjim satima, javlja policija.

59-godišnjak se u srijedu nalazio u nezakonitom lovu zajedno s 55-godišnjakom u šumi na području mjesta Brnjavac u općini Gvozd.

Pročitajte i ovo Helikopter kod Karlovca Bizaran razlog FOTO Ukrajinski helikopter sletio je na njivu kod Karlovca: Na teren su odmah izašle sve sigurnosne službe Ilustracija kaznena prijava Policija pretražila obiteljsku kuću i pronašla ukradeno lane. I to nije bilo sve

Iz vojne puške, koju je 59-godišnjak nezakonito posjedovao, u jednom je trenutku ispalio hitac u smjeru 55-godišnjaka. S obzirom na to da se 55-godišnjak nalazio u gustom žbunju na udaljenosti od oko osam metara te ga nije jasno vidio, pogodio ga je u desnu potkoljenicu.

Ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede te je prebačen u Kliničku bolnicu Dubrava.

"Na mjestu događaja obavljen je očevid te je od 59-godišnjaka oduzeta navedena vojna puška i četiri komada streljiva, dok je u njegovu vozilu karlovačkih registracija pronađen i oduzet još 101 komad raznog streljiva, od čega 61 vojno streljivo, koje je također nezakonito posjedovao. Oduzeto mu je i oružje koje je posjedovao temeljem oružnog lista", priopćeno je iz PU sisačko-moslavačke.

Na adresi prebivališta ozlijeđenog 55-godišnjaka temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga doma te je pronađena i oduzeta lovačka puška – karabin s optikom i 79 komada streljiva, što je neovlašteno posjedovao. On je prekršajno prijavljen zbog nezakonitog posjedovanja oružja.

Zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, 59-godišnjak će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku. Obojica će biti kazneno prijavljeni zbog protuzakonitog lova i ribolova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene