Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Motorna jedrilica u kojoj je bilo četvero poljskih državljana sinoć je nakon udara u dno potonula na dubini od tri metra kod Srednje Klude kod Čiova. Posadu s jedrilice uspjela je preuzeti brodica u prolazu, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


Članovi posade - dvije ženske i dvije muške osobe - nisu ozlijeđeni i smješteni su u ACI marini Trogir. Oko potopljene jedrilice nema onečišćenja mora. Lučka kapetanija će obaviti očevid, a protiv voditelja jedrilice bit će podnesen optužni prijedlog, rekla je glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan.

Vezani članci Potraga za potonulom podmornicom Pronađena potonula podmornica, poginulo svih 53 članova posade Slika nije dostupna Potonula jedrilica u luci Mul na Silbi

U priopćenju se pojašnjava da je je jutros u 7,30 sati Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru dobila od čuvara ribogojilišta dojavu o potopljenoj jedrilici kojoj kod Srednje Klude kod Čiova viri samo jarbol, te da je djelatnik Lučke ispostave Trogir isplovio s gumenjakom na mjesto potonuća. Radi se o 14-metarskoj motornoj jedrilici 'Galera', oznake 185-TG, u najmu kod charter tvrtke Navigator d.o.o. U priopćenju se dodaje i da je noćas u 3,05 sati preko Obalne radio postaje Split javljeno je da je s jahte ispred marine Kaštela upućen poziv za pomoć. Radilo se o jahti charteru 'Aniela' s tri poljska državljanina koji zbog iznenadne jake bure nisu mogli pronaći ulaz u marinu te su ispalili raketu. Dežurni u marini isplovio je s gumenjakom i pokazao im put do veza. (Hina)