Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vatrogasci se bore s buktinjom

VIDEO U Dalmaciji nekoliko požara, posljednji u Crvenoj luci: "Sad je situacija dobra, požar je aktivan još na jednom dijelu i to će biti uskoro sanirano"

Kod Benkovca je buknuo požar uz autocestu koji se širio prema kućama. Srećom, lokaliziran je u 15:30, ali izbio je novi požar u Crvenoj luci kod Biograda - gori borova šuma.

Županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić potvrdio nam je da su u 15:30 sati vatrogasci uspjeli lokalizirati požar te se sada čuvaju rubovi i u tijeku je dogašavanje.

Pročitajte i ovo Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..." Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Jugozapad zemlje Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani

Rudić je za Dnevnik Nove TV otkrio da je požar aktivan na još jednom djelu.

"Sad je situacija dobra, ima još na jednom dijelu je požar aktivan, tako da i to će biti uskoro sanirano i uskoro će i on biti lokaliziran", navodi.

Gori u Crvenoj luci

No, otkrio nam je za DNEVNIK.hr da je u tijeku novi požar.

''Kod Crvene luke, istočno od Biograda. Na terenu je JVP Biograd i DVD Pakoštane i DVD Biograd. U dolasku su dva AirTractora i uskoro će još jedan kanader. Gori borova šuma, jak je zapadnjak i požar se širi. Trenutno je malo dalje od kuća, u ovom trenu nema ugoze za stanovnike'', objasnio je.

Gorjelo je i u Šibenskoj županiji na području Raškovići - Zelenbabe. Na terenu je bilo 20 vatrogasaca, kao i zračne snage.

Šest protupožarnih aviona HRZ-a angažirano na dva požarišta. Tijekom poslijepodneva ukupno šest protupožarnih aviona angažirano je na gašenju požara na području Raškovići, Zelenbabe te na području Crvene luke kod Biograda. Snage HRZ-a gase požare u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Pet aviona i jedan helikopter. Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH gase požare na području dvije županije.

Požar bio blizu kuća

"Gori nisko raslinje kod Nadina uz autocestu. Ide prema kućama. Očekujem da će uskoro biti bolja situacija", rekao je za DNEVNIK.hr županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Kazao nam je i da su na terenu javna vatrogasna postaja, nekoliko lokalnih dobrovoljnih društava, AirTractor i kanader.

Otprilike sat vremana nakon što je buknuo požar situacija je malo bolja, ali požar još nije lokaliziran, kazao nam je Rudić i istaknuo da je požar ipak smanjen i kuće više nisu ugrožene.

Što se tiče mogućeg uzroka požara, vatrogasci su dobili dojavu kako je kamionu koji je bio u prometu pukla guma koje je zapalila obližnju travu i raslinje.

Počele se stvarati kolone na autocesti

"Zbog požara u blizini autoceste i dima na kolniku, na 268. km, između čvorova ZADAR II i BENKOVAC u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h. Kolona vozila u pokretu u smjeru Dubrovnika duga je oko 3 km", objavio je HAK.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene