Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok za dvije obitelji

Kipići Gospe ukradeni s nadgrobnih ploča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šok za dvije obitelji iz sela Podgradina u zadarskom zaleđu. Brončani kipići u obliku Gospe koji su ukrašavali posljednja počivališta njihovih najmilijih preko noći su nestala. Vlasnici i ostali mještani uvjereni su kako netko nije birao sredstva, te je kipove prodao otkupiteljima željeza.

Vandal mi je još jednom zaorao u rane, tvrdi otac pokojnog Marija Šaline, koji svakodnevno posjećuje grob svoga sina. Trudio se da njegovo posljednje počivalište uredi što ljepše. I djevojci koja je prije šest mjeseci izgubila mladića, nisu jasni motivi lopova. 'To je netko tko nema ni morala, ni osjećaja', smatra ona.

Pročitajte i ovo Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..."

Brončani kipovi imaju vrijednost. Otkupiteljima je svejedno, bila bronca u obliku Gospe, ili u bilo kojem drugom obliku. Prema nekima, ti kipići vrijede i do 400 eura, a smatraju da bi ga lopovi prodali i za 100 eura. Netko je, kažu u Podgradini, za šaku eura prodao moral. S podgradinskog groblja ukradena su dva brončana kipa. 'Žalosno, ali eto istinito da se i to počelo dešavati. Je li to droga u pitanju, ne znam', kaže Ante Žuža, vlasnik jedne od grobnica. Što je u pitanju nitko ne zna sigurno. Svi pak sumnjaju da su brončani kipovi gospe s nečijih posljednjih počivališta, za 200 eura završili na otpadu starog željeza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene