Za dom spremni, ilustracija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)
Za dom spremni, ilustracija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Foto: Zarko Basic/PIXSELL

U jednom ugostiteljskom objektu u Imotskom nastala je inkriminirajuća snimka za jednog Kineza i jednog Hrvata.


Na društvenim mrežama objavljena je snimka na kojoj se vidi kako Kinez i Hrvat u Imotskom uzvikuju ''Za dom spremni''. To je potaknulo prijavu policiji koja je odmah provela izvide, a onda i kriminalističko istraživanje. Dvojac je uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud.

Vezani članci Migranti, ilustracija Hrvatski državljanin optužen za krijumčarenje ilegalnih migranata u BiH Koronavirus, ilustracija Hrvat zaražen koronavirusom preminuo u Nigeriji, posebnim avionom trebao je stići u KBC Split

''Policijski službenici Postaje granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske i 43-godišnjim državljaninom Republike Kine, provedenim zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, temeljem zaprimljene dojave 1. veljače 2019. godine da su putem društvenih mreža objavljeni video zapis i fotografije na kojoj osobe pjevaju pjesme i ističu simbole kojima se remeti javni red i mir, odmah su poduzeti policijski izvidi.

Utvrđeno je da je spomenuti sadržaj snimljen na ulici i u ugostiteljskom objektu u Imotskom, a zbog sumnje da su spomenute osobe počinile navedeni prekršaj, danas tijekom jutra su uz optužni prijedlog dovedene na Prekršajni sud'', priopćili su iz policijske uprave splitsko-dalmatinske.