Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kaznena prijava još jednom "krivotvorenom" pirotehničaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačka je policija protiv pirotehničara T. K. (32) iz Generalskog Stola Općinskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu nakon što je utvrdila da je on kao djelatna vojna osoba u studenom 2001. nadležnim tijelima Oružanih snaga predočio krivotvorenu svjedodžbu zagrebačke Elektrostrojarske obrtničke škole, što je bio uvjet za stjecanje ovlasti pirotehničara u vojsci.

Glasnogovornica Tanja Petrić dodatno je pojasnila da je Elektrostrojarska obrtnička škola u Zagrebu potvrdila da je sporna svjedodžba krivotvorina, te da je kriminalistička obrada protiv T.K.-a provedena u suradnji s vojskom i po dojavi OSRH o sumnji u krivotvorenje dokumenta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slijedi kaznena prijava Otkrivena još jedna lažna diploma: S krivotvorenom svjedodžbom radila kao kuharica u osnovnoj školi Slika nije dostupna Kazneno prijavljena Riječanka krivotvorila svjedodžbu srednje škole pa se prijavila za posao spremačice u školi

U veljači ove godine i dugoreška je policija protiv 38-godišnjaka iz Gornjeg Mrzlog Polja podnijela karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog krivotvorenja svjedodžbe Elektrostrojarske obrtničke škole u Zagrebu. I ta je krivotvorina 2001. poslužila kao dokument za stjecanje ovlasti pirotehničara u OSRH.

Obje krivotvorine otkrivene su pri redovitoj reviziji "zadovoljavanja uvjeta za ovlasti pirotehničara", piše u kaznenim prijavama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene