Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlovac: Podignuta optužnica protiv ubojice majke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je danas pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv Bernarda Ackete (1964.) zbog kaznenog djela ubojstva, priopćeno je danas iz Državnog odvjetništva.

Ne navevši puno ime i prezime, Državno odvjetništvo u priopćenju piše kako je Acketa optužen da se 30. listopada 2007. u obiteljskoj kući u Gornjem Mrzlom Polju Mrežničkom kod Duge Rese posvađao sa svojom majkom Milkom Acketom te ju je "u tijeku sukoba više puta udario šakom i točno neutvrđenim tupo-tvrdim predmetom po glavi i vratu".

Pročitajte i ovo Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku Vjekoslava Bach nagodila se s USKOK-om Nije jedina Poznata voditeljica sve priznala i nagodila se s USKOK-om: Pogledajte koju je kaznu dobila

Pri tom joj je, uz ostalo, nanio "tešku i za život opasnu ozljedu
nagnječenja velikog mozga i desne polovice malog mozga s krvarenjem u mozgovini, zbog čega je 4. studenog 2007. u 17,25 sati preminula u Kliničkom bolničkom centru Zagreb", navodi Državno odvjetništvo.

Sudskom vijeću, koje će provesti dokazni postupak, Odvjetništvo optužnicom predlaže da se okrivljeniku Acketi izrekne sigurnosna mjera obvezna liječenja od ovisnosti i produži pritvor zbog posebno teških okolnosti počinjenja djela.

Bernard Acketa je u tijeku istrage u Kazneno-istražnom odjelu
Županijskog suda u Karlovcu priznao da je majku "izudarao", ali, kako je ustvrdio, "ne tako da bi zbog toga mogla umrijeti".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene