Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zdravstveno stanje Karlovčanina Zdenka Mrzljaka (1978.), nakon ranjavanja u oružanom napadu na policiju 8. studenoga, stabiliziralo se te je danas popodne prebačen iz karlovačke bolnice u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu.


Istražni sudac i predsjednik Županijskog suda u Karlovcu Ivan Perković prethodno je danas ispitao osumnjičenika Mrzljaka i donio rješenje o pokretanju istrage. 

Vezani članci Policija u lovu na napadače u Beču Terorist iz Beča stan opremio za okršaj s policijom: Složio bunker od namještaja i pripremio kutije s municijom Slika nije dostupna Karlovac: Podnesen istražni zahtjev protiv Zdenka Mrzljaka

Rekao je da "osumnjičenik uglavnom poriče djela iz istrage", ali da sada slijedi saslušanje svjedoka, neuropsihijatrijska i druga medicinska vještačenja, te prema potrebi i rekonstrukcija događaja.

Istraga se provodi zbog sumnje u pokušaj teškog ubojstva,
sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, oštećenja tuđe stvari i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, rekla je glasnogovornica Županijskog suda u Karlovcu sutkinja Alenka Laptalo.

Protiv okrivljenika je određen tridesetodnevni pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, opasnosti ponavljanja kaznenih djela i zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela.

Od 1999. do danas Mrzljak je evidentiran kao višestruki počinitelj kaznenih djela, a za dio njih odslužio je i zatvorske kazne, pa i sigurnosnu mjeru obveznog psihijatrijskog liječenja.

Do sadašnje istrage odgovarao je za zlouporabu opojnih droga, sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti, krađe, razbojstva, a u pet slučajeva kaznene prijave su odbačene jer nije bilo osnova za kazneni progon, te su u dva slučaja osobe koje su ga prijavile za prijetnju odustale od kaznenog progona, doznaje se u Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju