Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ozlijeđeni je namjerno izazvao eksploziju automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriminalističkom je obradom utvrđeno da je 28-godišnji Ivan P. iz Barilovića 14. srpnja u Karlovcu namjerno aktivirao eksplozivnu napravu od koje su u automobilu ozlijeđeni on i njegova nevjenčana supruga Dubravka M., priopćila je Policijska uprava karlovačka.

Protiv Ivana P. bit će proveden kazneni postupak za teško ubojstvo u pokušaju, nedopušteno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari i kazneno djelo prijetnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sramota Trudnica izgubila bebu zbog nevjerojatne pogreške liječnika Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

Policija je jučer pri pretresu prostorija u Bariloviću i Karlovcu koje koristi Ivan P. pronašla automatsku pušku s dva pripadajuća okvira streljiva, protupješačku minu, dva vojna eksploziva TNT, sporogorući štapin, veću količinu raznih elektroničkih sklopova, pribor za lemljenje i ručno izrađenu eksplozivnu napravu.

Vještačenjem je utvrđeno kako je u automobilu 14. srpnja oko 12 sati upravo Ivan P. aktivirao ručno izrađenu eksplozivnu napravu. 

>> Eksplozija u automobilu, ozlijeđene dvije osobe

Kazneno djelo prijetnje za koje će odgovarati odnosi se na prijetnju vatrenim oružjem Dubravki M. i njenim roditeljima u svibnju ove godine, ali oni tada prijetnju nisu prijavili policiji.

Dubravka M. zadobila je lake, a Ivan P. teške tjelesne ozljede, te će za navedena kaznena djela biti priveden u Istražni centar Županijskoga suda u Karlovcu kad to bude dopuštalo njegovo zdravstveno stanje, ističe policija.

U Općoj bolnici u Karlovcu saznaje se kako je Ivan P. operiran i dobro se oporavlja, te da će tijekom dana biti premješten na daljnje liječenje u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

Dubravka M. i dalje je u karlovačkoj bolnici iako su njene opekotine okarakterizirane kao lake tjelesne ozljede. Dežurni kirurg Željko Erdeljac kaže da je razlog tome neophodan oprez, jer je Dubravka M. u visokom stupnju trudnoće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene