Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tim spašavatelja je pokušao raznim tehnikama sa površine doprijeti do dubljih dijelova potopljenih kanala, ali na žalost zbog jake vodene struje taj način pretrage nije dao rezultata.


Iako je bila u planu gradnja nasipa i preusmjeravanje vode iz glavnog slapa, zbog visokog vodostaja Mrežnice koji je nastao nakon obilnih sinoćnjih kiša, do daljnjega je obustavljena današnja potraga za 41-godišnjim muškarcem koji je jučer smrtno stradao u prevrtanju kajaka na Mrežnici 20 metara prije ušća Tounjčice, kod slapa.

VIDEO Florida: Morski pas vukao ribiča u kajaku 20-ak kilometara

Vezani članci HGSS dronom prati tko se ne drži propisa Pazi, HGSS! Gorska služba ne miruje ni u vrijeme pandemije, i s dronovima paze na nas Karlovačka bolnica, ilustracija Radoznali građanin, prolaznik ili fotoreporter? U bolnici netko skinuo zaštitnu ogradu i fotografirao ljude na testiranju

Kako su javili iz Centra 112, te članovi HGSS-a koji su jučer tragali za tijelom utopljenika, osoba je pala između veće kamene stijene i slapa gdje se voda vrtloži i dubina je oko devet metara. U pomoć je ubrzo došlo 18 članova HGSS stanica Ogulin, te dvojica iz karlovačkoh HGSS-a, Policijske postaje Ogulin, ogulinski tim Hitne pomoći, te dva ronioca Kluba za podvodne aktivne Karlovac.

'Odmah po dojavi ekipa spašavatelja uputila se na teren, gdje smo ustanovili da je prilikom izvlačenja zaglavljenog čamca sa slapa, nesretni muškarac pao u vodu, te je zbog jake struje i visokog vodostaja najvjerojatnije ostao zaglavljen u pukotinama ispod slapa.

Jezovito: Peraja morske psine za leđima kajakaša

Tim spašavatelja je pokušao raznim tehnikama sa površine doprijeti do dubljih dijelova potopljenih kanala, ali na žalost zbog jake vodene struje taj način pretrage nije dao rezultata. Također, zbog visokog vodostaja nije bilo moguće napraviti uron u sam slap', kazali su iz HGSS-a.

Naime, tim koji traga za kajakašem, obzirom da su jučer tijekom dana pretražili i šire područje oko slapa, te tok rijeke dva kilometra nizvodno od mjesta nesreće, gdje nisu pronašli utopljenika, vjeruju da je muškarac još 'zarobljen' u stijenama kod slapa. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook