Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dim i nesnosan smrad

Imotski kreće u akciju: Traži se netko tko će zatrpati zapaljeno odlagalište otpada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završio je sastanak gradskih vlasti u Imotskom oko požara na odlagalištu ozpada Jezerce. Zaključeno je kako se do 16 sati hitno mora pronaći izvođač koji bi počeo sa zatrpavanjem odlagališta.

No sjednica nije prošla bez trzavica između Grada i komunalnog poduzeća koje upravlja odlagalištem, jer je gradonačelnik zahtijevao preuzimanje upravljanja nad tim odlagalištem. No, u pitanju je malo kompliciranija procedura pa je došlo do nesuglasica. Na sjednici je zaključeno kako će Grad Imotski raspisati poziv privatnim tvrtkama, koje imaju mašineriju za izvođenje radova zatrpavanja odlagališta otpada. krajnji rok je danas u 16 sati.

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Stipe Zec, zamjenik šefa JVP-a Imotski, rekao nam je kako se sa zatrpavanjem mora početi što prije, jer je trenutno stanje neodrživo, s obzirom da se radi o 60 metara debelom sloju otpada. Nakon zatrpavanja otpada i gašenja požara, probušit će se rupe i postaviti cijevi, kako bi plinovi mogli izaći u atmosferu, a ne se nakupljati ispod naslage zemlje i smeća.

Od  Zeca doznajemo kako bi požar mogao potrajati i do mjesec dana, ako se ne krene sa zatrpavanjem. Ističe da se radi o velikim naslagama otpada i da je to vjerojatno jedini način kako da se požar stavi pod kontrolu i spriječi širenje smrada i dima.

Spomenuti požar, podsjetimo, buknuo je još u petak, a otad se cijelom imotskom kotlinom širi se nesnosan smrad iz tog odlagališta. Unatoč velikim naporima vatrogasaca, požar nije stavljen pod kontrolu. Jučer tijekom dana i večeri na odlagalištu su se mogle čuti eksplozije streljiva i možda bombi i li eksploziva, koje je aktivirao požar, što još dodatno otežava posao vatrogascima i dovodi ih u neposrednu opasnost.

Imotski vatrogasci izvijestili su da u požaru nema većeg plamena, nego vatra tinja u dubini slojeva odloženog smeća te se pojavljuju izdimljavanja. Vatrogasci su i jutros nastavili s gašenjem spomenutog odlagališta otpada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene