Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jozo Certa ispitan i zadržan u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik kaštelanske Hvidre Jozo Certa, kojega policija sumnjiči da je umiješan u pljačku Središnje pošte u Splitu 15. ožujka kada je odneseno više od 15 milijuna kuna, kod istražnog se suca branio šutnjom te mu je sudac odredio pritvor od mjesec dana.

Nakon što ga je policija 48 sati držala u pritvoru i ispitivala, Certa je danas posljednji od sedmorice osumnjičenika priveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odan Kerumu? Mario Meštrović izabran za ravnatelja DES-a, HUS najavio prosvjed Slika nije dostupna Potaknut smjenom ravnatelj Split: Radnici DES-a počeli štrajk glađu

Istražni sudac Neven Cambi rekao je kako se Certa branio šutnjom i nije dao nikakvu izjavu sucu.

Sudac mu je, kao i ostalim osumnjičenicima, odredio pritvor od mjesec dana. 

>> Privedeni osumnjičeni za 'pljačku stoljeća'

Osumnjičenog Certu policija također tereti da je mobitelom kontaktirao s petoricom pljačkaša iz Beograda te da je terensko vozilo Jeep, kojim su pobjegli nakon pljačke i ostavili ga u Lećevici, zapalio kako bi se izbrisali tragovi. 

Sud časti HVIDR-e pokrenuo stegovni postupak protiv Joze Certe

Sud časti HVIDR-e donio je odluku o pokretanju stegovnoga postupka protiv Joze Certe radi teških povreda odredaba Statuta HVIDR-e što je izazvalo teške posljedice po ugled i interese udruge.

Ta je odluka donesena na temelju zahtjeva Predsjedništva HVIDR-e a povodom sumnje u nečasne radnje Joze Certe koji je osumnjičen za kazneno djelo sudjelovanja u pljački splitske Pošte čime je narušen ugled HVIDR-e i njezinoga članstva, stoji u današnjem priopćenju koje su potpisali predsjednik HVIDR-e Josip Đakić, predsjednik Glavnog odbora Josip Periša i predsjednik Suda časti Zlatko Plazibat.

Kako se navodi, tijekom stegovnoga postupka za povredu stegovne odgovornosti, Jozi Certi miruju članska prava i dužnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene