Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će reći?

Josipa Sapunara danas će ispitati tužiteljstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši financijski direktor Hrvatskih autocesta (HAC) Josip Sapunar, koji je u subotu uhićen, u istrazi izvlačenja novca iz HAC-a, najvjerojatnije će danas tijekom jutra biti ispitan u tužiteljstvu, potvrdio je njegov odvjetnik Gordan Preglej.

'Prema posljednjim podacima iz policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, Sapunar će večeras oko 21 sat, kada ističu rokovi njegova zadržavanja, biti predan pritvorskom nadzorniku i ujutro odveden na ispitivanje', kazao je Preglej.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Crobarometar 25.03.2024. - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV HDZ se oglasio o rezultatima Crobarometra: "Milanović se utopio u vlastitoj rijeci balkanštine i prostaštva"

Pojasnio je da je tijekom poslijepodneva policija sa Sapunarom obavila 'još neke istražne radnje', a neslužbeno se doznaje da je odveden u sjedište HAC-a radi pregleda dokumentacije.

>> HAC ponovno pod 'opsadom' policije, Sapunar ujutro na ispitivanju

Preglej je rekao kako mu još uvijek nije poznato hoće li Sapunara ispitati istražitelji iz Uskoka ili zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva, koje je vodilo istragu o izvlačenju novca iz Hrvatske gospodarske komore (HGK), što je priču o koruptivnom lancu dovelo i do HAC-a.

U toj je istrazi, naime, trećeoptuženi Igor Premilovac priznao da su na austrijski račun njegove češke tvrtke Remorker International, osim novca izvučenog fiktivnim ugovorima iz Komore, navodno uplaćivana i sredstva HAC-ovih podizvođača. U opsežnom iskazu koji je davao nekoliko dana Premilovac je detaljno ispričao put novca i otkrio sve što je istražiteljima bilo potrebno da slože širi mozaik.

Osim što je kazao da je poznanike nagovorio da otvore tvrtke na čije je račune temeljem fiktivnih ugovora dolazio novac iz HGK, koji bi potom prebacivao na austrijski račun Remorker Internationala i u gotovini ga vraćao u Hrvatsku, Premilovac je ispričao da je sav novac, umanjen za proviziju od 10 posto, preko Davora Komeričkog predavao Zdenki Peternel.

Toj pročelnici ureda predsjednika HGK nedavno je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje da je zajedno s dvojicom suosumnjičenika iz Komore izvukla više od 32 milijuna kuna, od čega je gotovo 29 milijuna zadržala za sebe.

Sličnu ulogu kao što je u HGK imala Peternel, u HAC-u je navodno imao Sapunar koji je prije tri godine pritvoren zbog sumnji da je HAC-ovim novcem, preko agencije Fimi media, punio HDZ-ov crni fond. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene