Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Još nije poznat uzrok iskliznuća vlaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljedice jučerašnjeg iskliznuća dizel-motornog vlaka na Glavnom kolodvoru u Zagrebu, uklonjene su sinoć oko 21,30 sati, no budući da istraga i dalje traje još se ne znaju točni uzroci nesreće, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Hrvatskih željeznica.

'No, kako se utemeljeno sumnja da je za nastali izvanredni događaj odgovoran skretničar-postavničar na Glavnom kolodvoru Zagreb, on je do okončanja istrage udaljen iz prometne službe. Kada se okonča istraga, bit će odlučeno o daljnjim sankcijama protiv njega', navodi se u priopćenju HŽ-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važni napredak Napravili levitirajući vlak koji vozi po običnoj pruzi: Moći će razviti brzinu do 200 kilometara na sat Ilustracija NEMA CURENJA PLINA Novi incident na pruzi u Srbiji: S tračnica iskliznula cisterna s dizelom

Gornji ustroj 3. kolosijeka je saniran, a materijalna šteta na njemu iznosi 45.000 kuna.

Dizel-motorni vlak odvezen je u depo na Zagreb Glavnom kolodvoru, a šteta na njemu još se procjenjuje, a prema prvim nalazima mogla bi iznositi oko 700.000 kuna.

Do iskliznuća dizel-motornoga vlaka br. 2300, na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, koji je vozio na relaciji Virovitica-Zagreb došlo je jučer u 12,48 sati.

U trenutku iskliznuća u vlaku je bilo oko 160 putnika, a jedna je putnica lakše ozlijeđena.

Sve nadležne ekipe odmah su izašle na teren radi očevida i sanacije. Zbog te nesreće od 12,48 sati do 21,30 sati bili su zatvoreni su 3. i 4. kolosijek zagrebačkoga Glavnoga kolodvora, pa je propusnost kolodvora bila smanjena. No, nije bilo većih poremećaja u daljinskom prijevozu, a u prigradskom prijevozu vlakovi su kratko vrijeme kasnili oko 15 minuta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene