Dvije osobe su poginule u sudaru automobila i kamiona u Međimurju, između Štefanca i Svetog Križa.


U sudaru osobnog autobmbila i teretnog vozila poginule su dvije osobe koje su se nalazile u osobnom automobilu. Policija je izvijestila da je do nesreće došlo u petak u 17.09 sati na raskrižju državnoj cesti između Štefanca i Svetog Križa, na skretanju za Orehovicu. 

Vezani članci Prometna nesreća u Mraclinu - 4 Mladi vozač koji je skrivio prometnu na naplatnoj postaji mora na operaciju: ''Prebačen je u KB Dubrava nakon pozitivnog brisa na COVID'' Izvlačenje automobila nakon nesreće na naplatnim kućicama Mraclin - 3 Nesreća na naplatnim kućicama: ''Vjerojatno se radilo o nenormalnoj brzini. Probijena su tri zida. Toga ni u filmovima nema''

Iz PU međimurske doznajemo da je 61-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka dolaskom do ceste koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je u njegovo vozilo udario teretni automobil bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 25-godišnji vozač.

Nakon udara došlo je do zanošenja osobnog automobila, silaska izvan kolnika na travnatu površinu i kosinu te prevrtanja na krov. Prilikom udara dijelovi osobnog automobila odbačeni su u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je kolnikom državne ceste upravljao 28-godišnjak.

Na mjesto događaja izašle su ekipe hitne pomoći te utvrdile da su 61-godišnji vozač i 59-godišnja putnica iz njegovog vozila preminuli na mjestu prometne nesreće. Tijela preminulih prevezena su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će biti obavljena obdukcija.

Zbog obavljanja očevida, u vremenu od 17:10 do 21:35 sati, promet kolnikom državne ceste bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilaznim pravcima.

Drugi je to sudar sa smrtnom posljedicom u današnjem danu. I u prvom, koji se dogodio u Dužici kod Siska oko podneva, također su se sudarili kamion i osobni automobil. U tom je sudaru život izgubio 78-godišnji muškarac.