Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK treba ispitati još 8 svjedoka

Ježić još mjesec dana ostaje u istražnom zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasniku Dioki grupe i riječkoga Novog lista Robertu Ježiću danas je za još mjesec dana produljen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na devet svjedoka koje USKOK treba ispitati u istrazi.

Odluku o zadržavanju Ježića u zatvoru u Remetincu, u kojem je od prosinca prošle godine, donio je na prijedlog USKOK-a sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda.

Od Ježićeva branitelja Ljube Pavasovića Viskovića doznaje se da USKOK treba ispitati osam novih svjedoka, tri iz Petrola, četiri iz Ine i jednog iz Diokija, a još nije ispitan svjedok iz Švicarske.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

>> Adris grupa kupuje Dioki Roberta Ježića?

Protiv Ježića se vodi istraga da je zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, bivšim predsjednikom uprave HEP-a Ivanom Mravkom i direktorom HEP-ove opskrbe Ivanom Mrljakom dogovorio prodaju struje Diokija po cijenama nižima od tržišne, pri čemu je HEP navodno oštećen za 6,3 milijuna kuna. Prije mjesec dana istraga je proširena i zbog sumnje da je Sanadera potaknuo na pokušaj zloporaba 'teških' 10 milijuna eura na štetu JANAF-a.

Obrana je prije optužila USKOK da je Ježića pod svaku cijenu, pa čak i procesnim manipulacijama, spreman zadržati u pritvoru. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene