Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Preslušavanjem audiozapisa danas je na Županijskome sudu u Splitu nastavljeno suđenje Jakši Cvitanoviću Cviku i petnaestorici koje USKOK-ova optužnica tereti za preprodaju droge u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Splitu.


Nešto više od dva sata trajalo je preslušavanje CD-ova na kojima se čuju odvojeni razgovori Jakše Cvitanovića Cvika i brata mu Mirjama Cvitanovića s Dankom Borovinom. Borovina je svjedok u tom postupku, a s drugooptuženim Mirjamom koćario je po Korčuli, a na sudu je svjedočio u korist Cvikova brata. Na snimci se čulo kako Jakša Cvitanović Cvik u jednom trenutku pita Danka Borovinu: 'Jel organiziraš otmice?' Borovina mu je na to odgovorio: 'Ne, al' znam one koji to rade.'

Vezani članci Slika nije dostupna Snimke: Cvik od Birimiše tražio da pritisne MUP Slika nije dostupna Cvik zatražio da mu skinu lisičine u sudnici

Snimka koja je izazvala najviše pozornosti snimljena je kad je velika većina pritvorenika bila uhićena, a Jakša Cvitanović Cvik u bijegu. Na snimci Cvik se obraća Borovini: 'Učini mi uslugu, vidi jesu li uhitili Mirjama. Anu su uhitili. Što se to događa? Koja je ovo država kada zatvaraju odvjetnike, a sve to plaćaju porezni obveznici?'. Riječ je o optuženoj odvjetnici Ani Birimiši.

Sudac Zoran Matulović ispitao je nakon preslušavanja audiozapisa još tri svjedoka koji su ostali pri svojim iskazima danim istražnome sucu. Sutra se nastavlja preslušavanje audiozapisa. (Hina)