Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Preslušavanjem audiozapisa danas je na Županijskome sudu u Splitu nastavljeno suđenje Jakši Cvitanoviću Cviku i petnaestorici koje USKOK-ova optužnica tereti za preprodaju droge u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Splitu.


Nešto više od dva sata trajalo je preslušavanje CD-ova na kojima se čuju odvojeni razgovori Jakše Cvitanovića Cvika i brata mu Mirjama Cvitanovića s Dankom Borovinom. Borovina je svjedok u tom postupku, a s drugooptuženim Mirjamom koćario je po Korčuli, a na sudu je svjedočio u korist Cvikova brata. Na snimci se čulo kako Jakša Cvitanović Cvik u jednom trenutku pita Danka Borovinu: 'Jel organiziraš otmice?' Borovina mu je na to odgovorio: 'Ne, al' znam one koji to rade.'

Vezani članci Slika nije dostupna Snimke: Cvik od Birimiše tražio da pritisne MUP Slika nije dostupna Cvik zatražio da mu skinu lisičine u sudnici

Snimka koja je izazvala najviše pozornosti snimljena je kad je velika većina pritvorenika bila uhićena, a Jakša Cvitanović Cvik u bijegu. Na snimci Cvik se obraća Borovini: 'Učini mi uslugu, vidi jesu li uhitili Mirjama. Anu su uhitili. Što se to događa? Koja je ovo država kada zatvaraju odvjetnike, a sve to plaćaju porezni obveznici?'. Riječ je o optuženoj odvjetnici Ani Birimiši.

Sudac Zoran Matulović ispitao je nakon preslušavanja audiozapisa još tri svjedoka koji su ostali pri svojim iskazima danim istražnome sucu. Sutra se nastavlja preslušavanje audiozapisa. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju