Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nemoj zaboraviti na mene

Pukanić: Znam da Crnogorci nisu pucali na mene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Transkripti SMS-ova s mobitela Ive Pukanića podigli su buru u javnosti.

Razgovori s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem, očajničko traženje vize, ali i slutnja na pripremu ubojstva, očito dokazuju kako je Pukanić znao da se nešto sprema. Zanimljivo, on kao prijetnju nije doživljavao crnogorsku mafiju koja se spominje kao najvjerojatniji naručitelj atentata.

Pročitajte i ovo Snježana Bajan i Josipa Pleslić Nastupila zastara Poruke otkrile novu aferu, odvjetnik Prodanović: "To je kazneno djelo, odletjela bi isti čas" Slika nije dostupna Zadiranje u ljudska prava Ostojić: Objava Pukanićevih SMS-ova opasan je presedan

Ivo Pukanić naslućivao je tko je na njega pokušao prvi atentat u travnju 2008. godine. Samo dan prije ubojstva, u SMS poruci napisao je to i djelatniku policije. 'Domagoj slažem mozaik u vezi pucanja na mene', napisao je u SMS poruci Pukanić policajcu Domagoju Aniću, 22. listopada 2008. godine. Pukanić je Aniću pet mjeseci prije pisao i kako zna da duhanska mafija i Crna gora nemaju veze s prvim pokušajem atentata.

'Bio sam s Brkićem. Prenio mi poruku od Crnogoraca da oni s pucanjem na mene nemaju ništa. To znamo i bez njih. Puki', napisao je u poruci. Ratko Knežević koji je prvi 'prosuo' priču o duhanskoj mafiji, po transkriptima, i nije baš bio često u kontaktu s Pukanićem. Zabilježena je svega jedna SMS poruka: 'Što se ne javljaš?'. No, zato je s glavnim državnim odvjetnikom zabilježeno na stotine SMS-ova. 'Mladene danas ćeš se vidjeti s Bradtkeom. Nemoj na mene zaboraviti. Moram riješiti tu nepravdu. Pozz Puki', jedna je od brojnih poruka, koje je Pukanić poslao Bajiću.

Pukanić je očito slutio što se sprema. U SMS porukama vidi se kako se bojao za svoj život, zbog čega je htio preseliti u Ameriku, za što je tražio i pomoć Mladena Bajića. 'Mladene jesi li učinio išta oko onog pisma za USA vizu, što sam te molio i što mi je i ovoga trenutka najvažnije na svijetu?', porukom je upitao Pukanić Bajića. Na većinu SMS-ova, barem po transkriptima, Bajić nije odgovarao na poruke, osim kad mu je Pukanić ponudio neke informacije. Posljednjih mjeseci mnogi mu nisu odgovarali na poruke, no već se šuška da je riječ o cenzuriranoj verziji transkripata. Pitanje je, je li neotkriveni dio komunikacije možda mogao utjecati na službenu verziju ubojstva? U komunikaciji s Bajićem, nedostaju neki njegovi odgovori. Postoji li nepročišćena verzija Pukanićevog iPhonea i što se tek u njoj krije, jer ispis SMS-ova, ipak je uređivala policija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene