Mjesto ubojstva u Kupincu (Foto: Pixsell, Luka Stanzl)
Mjesto ubojstva u Kupincu (Foto: Pixsell, Luka Stanzl)

Motiv ubojstva još nije poznat. Istražni sudac Županijskog suda u Velikoj Gorici osumnjičenom sedamnaestogodišnjaku je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Maloljetniku, osumnjičenom za teško ubojstvo vršnjaka u Kupincu u blizini Jastrebarskog, dežurni istražni sudac Županijskog suda u Velikoj Gorici na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici u četvrtak navečer odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Vezani članci Ilustracija: Armin Drugut/PIXSELL Strava u Sarajevu: Maloljetnica ubila svoje novorođenče, u jezivom zločinu pomogla joj majka? Smiljana Srnec (Foto: Dnevnik.hr) Tijelo djevojke u škrinji je bilo gotovo 20 godina: Što znamo o monstruoznom zločinu u Međimurju koji je šokirao Hrvatsku

Prije dovođenja na sud osumnjičenog maloljetnika su ispitali u prostorijama državnog odvjetništva u Velikoj Gorici. Sumnjiče ga da je 26. prosinca oko 15 sati u mjestu Kupinec, Klinča Selo u polju kod potoka maloljetniku sa sjevera Hrvatske zadao višestruke ubodne rane uslijed kojih je preminuo.

Neslužbeno se doznaje da je maloljetnik vršnjaku nožem zadao više od stotinu uboda, piše 24sata.

Mrtvog mladića, koji je ležao u jarku kraj polja, dok je kraj njega zakrvavljen stajao osumnjičeni maloljetnik, zatekao je prolaznik i obavijestio Hitnu i policiju. Motiv ubojstva nije poznat kao ni kako i zašto se mladić sa sjevera Hrvatske radio na području Klinča sela.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici protiv osumnjičenog je otvorilo istragu, odnosno pokrenulo pripremni postupak o čemu je u petak objavljeno priopćenje. Prema Zakonu o sudovima za mladež istraga protiv maloljetnika je tajna.

"Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je u kaznenom predmetu protiv 17-godišnjeg hrvatskog državljanina podnijelo Županijskom sudu u Velikoj Gorici prijedlog za pokretanje pripremnog postupka protiv maloljetnika zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela teškim ubojstvom iz članka 111. Kaznenog zakona", priopćeno je iz Županijskog državnog odvjetništva.