Na zagrebačkom Žitnjaku, u Čulinečkoj ulici, gdje se odvijao prosvjed radnika Diokija, došlo je do prometne nezgode koja se okončala kamenovanjem Porchea.


Radnici Diokija već su nekoliko dana u prosvjedu. Svoje nezadovoljstvo su izrazili blokadom Čulinečke ceste. Oko 14:00 sati, upravo na Čulinečkoj cesti, došlo je do prometne nesreće, informacija je koju je potvrdila zagrebačka policija.

Vezani članci Prosvjed poduzetnika u Zagrebu - 4 Prosvjed poduzetnika na Markovu trgu: "Ukinite nam namete. Jasno je da je, dovraga, bilo dosta. Shvatite nas ozbiljno!" Očevid, ilustracija Zabio se u drvo: U teškoj nesreći kod Zadra poginuli supružnici

Dodali su kako je 20-godišnji vozač Porschea vozilom udario 59-godišnju radnicu Diokija. Na to su revoltirani prosvjednici kamenjem počeli gađati skupocjeni Porshe. Ekipa Hitne pomoći pružila je liječničku pomoć ženi.

>> Radnici Diokija štrajkaju glađu: 'Nije me ubio srpski metak, sada me ubijaju s papirima'

Na pitanje je li vozač Porshea bio pod utjecajem alkohola, policija nije znala dati odgovor. Policija mora utvrditi i kako je razbijeno vjetrobransko staklo Porschea.

Tijekom današnjeg prosvjeda jednom je radniku Diokija pozlilo. Pomoć mu je pružila ekipa Hitne pomoći.