Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ušli kroz krov

Ivanja Reka: Opljačkali ga i svezali kablom, umro od psiho traume

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija utvrdila je da je za smrt 75-godišnjaka, koji je prošli tjedan pronađen mrtav sa svezanim rukama u svojoj kući u Ivanjoj Reci, odgovoran 39-godišnji muškarac koji ga je uz pomoć tri godine mlađeg muškarca pokušao opljačkati.

Osumnjičeni, koji su od ranije poznavali žrtvu i prilike u kojima je živjela, pritvoreni su, priopćila je kasno večeras zagrebačka policija.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac

Oni su 12. prosinca oko 21 sat došli do kuće 75-godišnjaka uz dogovor da će 39-godišnjak provaliti u kuću i počiniti krađu, dok će 36-godišnjak čuvati stražu i paziti da netko ne naiđe.

Dok je mlađi muškarac u blizini kuće stražario, stariji se popeo na krov, razmaknuo crijep i provalio u kupaonicu, a potom ušao u sobu u kojoj je tražio žrtvu da mu preda novac, srušio je na pod teško je ozlijedivši te joj kablom vezao ruke iza leđa.,

>> Zagreb: U stanu pronađeno tijelo muškarca, policija sumnja na ubojstvo

Tada je 39-godišnjak otključao vrata 36-godišnjaku, koji je odustao od krađe i pobjegao iz kuće nakon što je ugledao muškarca kako leži na podu i teško diše.

U kući je, međutim, ostao 39-godišnjak koji je ispremetao stvari tražeći novac, kojeg najvjerojatnije nije pronašao, a potom je izašao iz kuće i ostavio vezanu žrtvu, što je nakon nekog vremena dovelo do smrtnog ishoda, najvjerojatnije zbog psiho traume.

Od 13. prosinca, kada je pronađeno tijelo žrtve, policija je identificirala počinitelje te je 39-godišnjaka kazneno prijavila zbog sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva u pokušaju i kazneno djelo teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom, dok je 36-godišnjaka prijavila zbog pomaganja u pokušaju razbojništva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene