Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je istražni zahtjev protiv 51-godišnjaka koji je prošlog utorka na čvoru Bosiljevo ušao u suprotni smjer autoceste i izazvao trostruki sudar u kom je poginula jedna mlada žena, teško su ozlijeđene dvije i lakše pet osoba.


Općinsko državno odvjetništvo predložilo je pritvor protiv osumnjičenog vozačazbog bezobzirnosti u vožnji i nepoštivanju prometnih pravila. 

Vezani članci Slika nije dostupna Uhićen vozač koji je autocestom vozio u suprotnom smjeru na A 1 Slika nije dostupna Pijan vozio u suprotnom smjeru i izazvao nesreću

No, budući da je on u Općoj bolnici u Karlovcu, o pritvoru nije odlučeno. 

Liječnici su sucu Mladenu Kosijeru kazali kako se vozač za sada događaja na autocesti ne sjeća, pa ga sudac još nije saslušao, doznaje se u Istražnom centru Županijskog suda u Karlovcu.

Nesreća se dogodila 25. ožujka kad je 51-godišnjak iz Brinja, koji je vozio prema Zagrebu, na ulazu Bosiljevo I ušao u trak prema Splitu te 11 kilometara vozio u suprotnom smjeru, prema Zagrebu. 

Sudarivši se izravno s jednim automobilom, njegov se 'golf' zarotirao na cesti te sudario s još jednim automobilom. Na mjestu je poginula 25-godišnjakinja, a njezina 24-godišnja suputnica i vozač 'golfa' teško su ozlijeđeni.