Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Istraga i pritvor za Varzića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajcu Zdravku Varziću (46), koji je izvan službe hicem iz pištolja teško ranio Dubravka Beketića (41) u subotu na parkiralištu ispred trgovačkog centra King Cross, određen je jednomjesečni pritvor i pokrenuta je istraga.

Tu je odluku danas, nakon ponovnog saslušanja osumnjičenog, donijela istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Vanda Senta.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu

Osumnjičeni policajac ponovno je, kao i pri prvom pojavljivanju pred istražnim sucem, izjavio da je njegov službeni pištolj slučajno opalio te da nije imao namjeru pucati, a kamoli ubiti Dubravka Beketića, kao što u istražnom zahtjevu tvrdi zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

Varzića se, naime, sumnjiči da je u subotu oko 18,40 sati na
parkiralištu trgovačkog centra u Zagrebu u sukobu s Dubravkom Beketićem, koji je prišao njegovom osobnom vozilu zaustavljenom u koloni, otvorio vrata vozila, izvadio službeni pištolj i ispalio hitac u pravcu Beketića s namjerom da ga usmrti.

Beketić je tada teško ranjen u glavu.

Osumnjičeni policajac na saslušanju je izjavio kako je u naguravanju s Beketićem, s kojim se sukobio zbog nesuglasica u prometu, pištolj sam opalio. Rekao je da se prije toga predstavio kao policajac i pokazao službenu značku.

Priznao je da je u cijevi pištolja bio metak te da mu je 'to ostalo
kao navika iz Afganistana', gdje je, kaže, morao nositi napunjeno
oružje.

Varzić se u lipnju vratio s desetomjesečne mirovne misiji u
Afganistanu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene