Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštetio tvrtku za dva milijuna kuna

Direktor 'Parkova' prisvojio 500.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor varaždinske tvrtke 'Parkovi' oštetio je tvrtku za dva milijuna kuna, a sebi je prisvojio 500.000 kuna, izvijestila je policija, ne otkrivajući identitet.

Policija je više mjeseci provodila kriminalističku istragu 'Parkova', čiji je većinski vlasnik grad Varaždin.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 2 U prenoćištu za beskućnike Strava u Varaždinu, žena nožem izbola tri osobe: "Zakazao je sustav, mora se prvo dogoditi nesreća da bi se nešto pokrenulo" Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12)

>> Policija provodi krim istragu tvrtke 'Parkovi'

'Prikupljeni su dokazi koji govore u prilog postojanju sumnje da je direktor poduzeća u razdoblju od 2006. godine do sada počinio 80-tak kaznenih djela Zlouporabe položaja i ovlasti i kao i Krivotvorenje službenih isprava', priopćili su iz Policijske uprave varaždinske.

Fiktivni računi i lažni radni nalozi

Policija je došla do saznanja da je osumnjičeni izdavao fiktivne račune za izvođenje određenih radova koji u većini slučajeva nisu bili obrađivani. Također, izdavao je radne naloge i prikazivao radna vremena uposlenika poduzeća koji ne odgovaraju stvarnoj situaciji na terenu, a ujedno je otpremnice proizvoda koje su podizale fizičke osobe na naplatu ispostavljao prema poduzeću, odnosno gradu Varaždinu.

'Okvirna materijalna šteta kojom je oštećeno spomenuto poduzeće iznosilo bi za sada oko 2.000.000 kuna, a direktor poduzeća prisvojio je iznos od za sada oko 500.000 kuna', rekli su u PU varaždinskoj.

Podsjetimo, direktora varaždinskih 'Parkova' je jučer privela policija jer je postojala opasnost od ponavljanja istovrsnih kaznenih djela i utjecaja na svjedoke. On je, uz kaznenu prijavu, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zadržavanje od 48 sati. U policiji kažu da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene