Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okoliš nije ugrožen

Ispražnjena autocisterna koja je pala u provaliju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cisterna, koja je sinoć sletjela s ceste u provaliju u blizini Križišća, ponad Bakarca, ispražnjena je tako što je iz nje ispušten ostatak etilena te nema opasnosti za okoliš, izvijestio je danas zapovjednik riječke Javne vatrogasne postrojbe Hinko Mance.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u 15,40 sati ponad Bakarca tegljač slavonskobrodskih registarskih oznaka s cisternom zagrebačkih oznaka probio je u zavoju zaštitnu ogradu i pao u provaliju duboku oko 150 metara, pri čemu je poginuo 33-godišnji vozač. U autocisterni je bilo ukupno 17 tona etilena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opasnost od istjecanja etilena Vozač autocisterne sletio u provaliju i poginuo Slika nije dostupna Foto: Autocesta kod Ježeva zatvorena zbog prevrnute cisterne

Zapovjednik riječke Javne vatrogasne postrojbe rekao je kako je pri padu autocisterne većina etilena istekla u atmosferu, a vatrogasci su iz olupine kamiona na dubini oko 150 metara kontrolirano (u atmosferu) ispustili ostatak etilena.

Okoliš nije ugrožen, a olupinu tegljača iz provalije će izvući tvrtka Dioki, za koju je autocisterna prevozila etilen. Bakarac je ponovno dobio električnu energiju, čiji je dovod jučer bio preventivno prekinut.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene