Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Inspekcijskim nadzorom lokacije na kojoj se jučer u rupi s vodom utopio petogodišnji dječak u mjestu Veliki Zdenci utvrđeno je da je riječ o građevinskoj jami na gradilištu magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda, da je investitor i izvođač radova tvrtka Darkom, a da nadzor nad izvođenjem radova obavlja tvrtka Hidroprojekt-ing, priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.


Bjelovarsko-bilogorska policijska uprava izvijestila je jučer da se petogodišnji dječak utopio oko 19,30 sati u mjestu Veliki Zdenci u velikoj rupi u kojoj je bila voda, ali, kako je očevid bio u tijeku, nije mogla potvrditi informaciju koju su objavili neki mediji da je vjerojatno riječ o rupi koja je ostala nezaštićena nakon nedavnih radova na izgradnji magistralnog vodovoda.

Vezani članci Provjereno: Pas s tumorom - 4 Društvenim mrežama šire se gnjusne scene zlostavljanja i zanemarivanja, ali zlostavljačima se ne dogodi - ništa: "Imamo jako dobar zakon koji se jako dobro ne provodi'' Državna inspekcija, ilustracija Velika akcija poreznih inspektora: Više od 50.000 obrtnika paušalista je pod povećalom

Ministarstvo je danas priopćilo da je građevinska inspekcija, odmah po obavijesti policije, jučer poslije 21 sat izašla na lokaciju gradilišta u Velikim Zdencima i utvrdila da se radi o izgradnji magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda Zdenci-Končanica-Daruvar. Utvrđeno je da je investitor i izvođač radova tvrtka Darkom, a da nadzor nad izvođenjem radova obavlja tvrtka Hidroprojekt-ing. 

>>Petogodišnji dječak se utopio u rupi s vodom!

Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je i da je riječ o građevinskoj jami veličine 10 puta 9,1 metar i dubokoj oko tri metra, djelomično ispunjenoj vodom, u kojoj se vide ugrađene vodovodne instalacije.

Inspekcija je i danas na toj lokaciji i inspekcijski postupak još je u tijeku, stoji u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju