Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriminalistička istraga

Ilegalni migrant nožem krenuo na policajca u Ličko-senjskoj županiji

Policija (Arhiva: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)
Policija (Arhiva: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)
U utorak navečer jedan je ilegalni migrant nožem krenuo prema policajcu u mjestu Vaganac u Ličko-senjskoj županiji. Nakon drugog upozorenja policijski službenik ispalio je hitac u zrak.

Oko 22.45 sati u Vagancu, prilikom nadzora državne granice policajci su uređajem za noćno promatranje uočili skupinu od pet osoba kako ilegalno prelaze državnu granicu.

Pročitajte i ovo Ilustracija KBC Split Muškarac napadnut nožem u Splitu, policija privela dvije osobe Ilustracija Užas u Beogradu Užas u susjedstvu: Tri krvava okršaja noževima u nekoliko sati, jedan muškarac izboden na smrt

''Nakon uočavanja osoba, policijski službenik za zaštitu državne granice prišao je skupini u namjeri utvrđivanja njihovog identiteta. Pri tome je jedna osoba iz skupine krenula prema njemu s nožem u ruci. Unatoč tome što je policijski službenik izdao zapovijed (na hrvatskom i engleskom jeziku) osobi da odbaci nož i zaustavi kretanje, osoba se oglušila i nastavila ustrajati u kretanju prema policijskom službeniku i dalje držeći nož u ruci. Nakon drugog upozorenja, policijski službenik ispalio je hitac u zrak iz službenog vatrenog oružja nakon čega je osoba odustala od daljnje namjere kretanja te odbacila nož. Sve zatečene osobe dovedene su u službene prostorije te je u tijeku kriminalističko istraživanje'', izvijestili su iz PU ličko-senjska.

Također, policija u Otočcu izvijestila je da je dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Srbije (59 i 31 godišnjakom) zbog sumnje u protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

U ponedjeljak je 59-godišnjak zatečen da u kombiju srbijanskih registracija prevozi 16 državljana Pakistana, koji su nezakonito prešli državnu granicu.

''Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da mu je u počinjenju kaznenog djela pomagao 31-godišnjak, koji se s ciljem uočavanja ophodnji kao prethodnica kretao u osobnom automobilu srbijanske registracijske oznake ispred kombi vozila. Oni su uhićeni, i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu'', priopćili su iz PU ličko-senjske.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene