Vlak u Njemačkoj/Ilustracija (Foto: AFP)
Vlak u Njemačkoj/Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Bračni par Anđelko (71) i Manda (67) Dugonjić preminuli su u subotu u naletu vlaka na željezničkoj postaji u u Njemačkoj.


Predsjednik SV Croatije Reutlingen Nikola Šolić i član uprave Josip Mičić potvrdili su da je bračni par Dugonjić u subotu navečer preminuo u naletu vlaka na tračnicama na željezničkoj postaji u Reutlingen-Sondelfingenu.

Vezani članci Željeznička nesreća u SAD-u VIDEO Krš i lom: Vlak s amonijakom i gnojivom izletio iz tračnica pa se zapalio. Hitno evakuirani deseci građana Policajac ispred vlaka, ilustracija (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL) Teška nesreća: Putnički vlak usmrtio muškarca

Mičić je, izvještava Fenix Magazin, rekao da je bračni par Dugonjić podrijetlom iz Bosanske Posavine, a živjeli su Sondelfingenu kod Reutlingena. Anđelko Dugonjić je, dodao je Mičić, bio član i veliki prijatelj Croatije Reutlingen. Dolazio je na svaku utakmicu Croatije, a uvijek se i fotografirao s momčadi.

Šolić je rekao da su svi potreseni i ne mogu vjerovati da se nesreća dogodila.

"Pokojni Anđelko je bio dugogodišnji naš član i veliki zaljubljenik u nogomet. Anđelko je, koliko znam, podrijetlom iz Skakave Donje kod Brčkog, a Manda iz Travnika. U Njemačkoj žive preko 40 godina, imaju tri kćeri i sina kojima smo izrazili svoju sućut", rekao je Šolić.

"Kako se naknadno doznaje, vlak koji ih je usmrtio uopće nije bio u redovnoj liniji. To je tzv. 'sonderzug' koji vozi tek u izvanrednim prilikama. Anđelko i Manda su htjeli skratiti put i poginul", dodao je Šolić.