Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Kosova, Afganistana, Turske i Albanije

Hrvati i Slovenci preko granice prošvercali 39 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
11 Hrvata i Slovenaca osumnjičeno je za šverc ljudi preko granice.

Policijska uprava zagrebačka je u suradnji sa slovenskim kolegama, te Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te Uredom kriminalističke policije provela istragu nad njima, te pretražila više stanova, automobila i drugih prostorija. Sumnja se da su u cijelu priču bili upleteni i građani Albanije, Kosova, Srbije, Turske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo Ilustracija u koordinaciji s USKOK-om Nova akcija PNUSKOK-a: Uhićene dvije osobe, neslužbeno se doznalo tko je meta istražitelja Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

Hrvati su ilegalce smještali u Zagrebu, a onda su kontaktirali Slovence, koji bi ih prebacili prvo u Sloveniju, a onda u Italiju i druge zemlje Europske Unije. Prebacivanje preko granice je trajalo od 20. svibnja do 22. kolovoza, a prebačeno je najmanje 39 osoba i to iz Kosova, Albanije, Turske i Afganistana. Policija je protiv 11 organizatora šverca ljudima, koji su za to dobivali novčanu naknadu, podnijela kaznenu prijavu USKOK-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene