Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hodočasnik pronađen mrtav u bunaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U podnožju Kamešnice, u bunaru, je pronađeno mrtvo tijelo hodočasnika Tončija Lukača (25) iz Splita, koji je nestao prije 13 dana tijekom hodočašća iz sela Liskovača u crkvu čudotvorne Gospe Sinjske, kamo je krenuo s obitelji i pijateljima.

Tijelo je pronađeno oko 13 sati u bunaru u selu Gornje Voštane, iznad Trilja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pronašao ga građanin Split: U moru pronađen mrtav muškarac Slika nije dostupna Što piše u oproštajnom pismu? Najpoznatiji francuski odvjetnik pronađen mrtav!

Sinjska policija obavila je očevid, no za sada nije obznanjen
službeni uzrok Lukačeve smrti niti drugi detalji u vezi s tim
slučajem.

Mrtvog hodočasnika pronašao je njegov bliski rođak danas za vrijeme zadnjeg dana službene opsežne potrage, u kojoj je sudjelovalo skoro 200 ljudi - djelatnika sinjske i bosanske policije, Gorske službe spašavanja iz Splita, članova lovačkih društava iz okolnih naselja, te članova Planinarskog društva iz Sinja, Sinjskih vatrogasaca i rodbine i prijatelja.

Nesretni 25-godišnji hodočasnik je zajedno s roditeljima i rodbinom u ponedjeljak 6. kolovoza u ranim jutarnjim satima krenuo na hodočašće pješice preko Kamešnice iz sela Liskovača odakle mu potječe obitelj, u Sinj.

Tijekom hodočašća u jednom trenutku, prema pričanju ostalih sudionika hodočašća, Tonči Lukač se izdvojio iz kolone i nakon nekog vremena primijećen je njegov nestanak.

Roditelji su nakon kraće bezuspješne potrage za njim odmah prijavili nestanak sinjskoj policiji. 

Pokrenuta je višednevna opsežna potragu u kojoj su, uz ostale, sudjelovali i helikopteri, psi tragači, pripadnici Interventne policije, rodbina, mještani okolnih naselja i
drugi.

Prvih dana potrage na predjelima kojima se, prema pretpostavkama, kretao nesretni hodočasnik, pronađena je uz seoski put njegova odjeća i ruksak u kojem su bile osobne stvari i mobitel.

Tonči Lukač živio je u Splitu s roditeljima, po struci je bio
diplomirani pravnik, a nedavno je položio pravosudni ispit.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene